L’Ajuntament posa en marxa un programa de formació per prevenir riscos en l’àmbit del sector alimentari
El curs comença el dilluns 5 de maig amb responsables d’establiments regentats per persones d’origen xinès
El Servei de Família, a través de la Secció de Salut Pública, ha posat en marxa uns cursos de formació sobre vigilància i control de les condicions higienicosanitàries dels establiments del sector alimentari. El primer curs tindrà lloc el proper dilluns 5 de maig i s’adreça a responsables d’establiments alimentaris regentats per persones d’origen xinès.
Aquest programa de formació, que s’emmarca en el Programa de Seguretat Alimentària, té per objectiu reduir el risc i protegir la salut de les persones a través de la capacitació sobre higiene i seguretat alimentària als responsables dels establiments dedicats a la restauració i al comerç minorista.
La formació complementa les campanyes d’informació i posterior control i inspecció que fa l’Ajuntament als establiments per tal de garantir un bon nivell de seguretat alimentària a la ciutat.
Formació en seguretat alimentària
El programa formatiu, que és gratuït, s’estructura en dues sessions de 3 hores que inclou continguts sobre legislació, contaminació dels aliments, higiene, manipulació i conservació dels aliments, control de temperatura, aigua i plagues en establiments alimentaris.
Els continguts s’han adaptat a les especificitats dels diferents sectors i col·lectius del sector amb l’objectiu de ser més eficaços en la transmissió de la informació i garantir una millor aplicació dels continguts en la pràctica diària dels establiments.
Així, els primers cursos tindran lloc els dilluns 5 i 12 de maig al Centre Cívic Pla d’en Boet, en horari de matí i tarda, amb la participació d’una cinquantena de responsables d’establiments alimentaris regentats per persones d’origen xinès. Per a l’organització d’aquesta acció formativa es compta amb la col·laboració de professionals de la mediació del Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania de l’Ajuntament.
Els participants en la formació vénen derivats per part dels serveis municipals i/o a demanda del propis responsables dels establiments del sector.
Fins a finals de juliol es programaran diferents accions formatives adreçades a diferents perfils i col·lectius que requereixen capacitació en l’àmbit de la prevenció i la seguretat alimentària: entitats que gestionen menjadors comunitaris, carnisseries, bars, restaurants i establiments minoristes alimentaris, entre d’altres.
Per al desenvolupament del programa es compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona que realitza una aportació de 21.000 € en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015.