Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treu a concurs l’ús de l’edifici de l’antic parvulari de l’escola Menéndez y Pelayo

Escoltar

L’Ajuntament treu a concurs l’ús de l’edifici de l’antic parvulari de l’escola Menéndez y Pelayo

Es preveu una concessió de la finca per a activitats de caràcter educatiu

El Ple va aprovar ahir convocar el concurs per a la concessió demanial de l’edifici de l’antic parvulari de l’escola Menéndez y Pelayo situat al carrer de Pedro Antonio de Alarcón, 27, que fa cantonada amb el carrer d’Enric Prat de la Riba.


 

L’objectiu del concurs és que un operador privat torni a posar en ús aquest equipament de titularitat municipal, que està en desús des de fa uns 10 anys i que, per les seves característiques, va ser descartat per la Generalitat i l’Ajuntament com a escola pública en la planificació escolar.

 

El concurs preveu que a l’edifici, que té uns 500 m2 distribuïts en dues plantes (incloent-hi vestíbul, aules, pati, porxos i banys), s’hi continuïn desenvolupant activitats de caràcter educatiu.

 

Els plecs de condicions econòmiques i administratives del concurs especifiquen que la concessió de la finca serà de 15 anys, prorrogables 5 anys més, i que el cànon mínim que haurà de pagar l’adjudicatari serà de 900 euros al mes. Les obres d’adequació de l’edifici que són necessàries per posar en marxa de nou l’edifici aniran a càrrec de l’adjudicatari, que podrà rebre una bonificació temporal del cànon durant un període màxim de 60 mesos per fer front a la inversió que realitzi.

 

La finca està inclosa en el catàleg del Pla especial del patrimoni arquitectònic de Mataró amb un nivell de protecció B/v (protecció de volumetria i façanes). Per la qual cosa, qualsevol projecte d’obres de reforma que s’hi desenvolupi ha de tenir en compte aquest nivell de protecció, així com també el fet que el carrer d’Enric Prat de la Riba també està inclòs en el catàleg. El projecte arquitectònic que s’hi presenti haurà de ser informat doncs pel Consell municipal del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró.