Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treu a concurs la construcció i explotació d’un nou aparcament soterrat al carrer de Cosme Churruca

Escoltar

L’Ajuntament treu a concurs la construcció i explotació d’un nou aparcament soterrat al carrer de Cosme Churruca

Es preveu sota el pati del nou edifici de l’Escola Angeleta Ferrer i la construcció es faria de manera coordinada a la del centre educatiu

L’Ajuntament preveu adjudicar la construcció, conservació i explotació econòmica d’un nou aparcament públic soterrat al carrer de Cosme Churruca, sota els terrenys on s’ha d’urbanitzar el pati del nou edifici de l’Escola Angeleta Ferrer. El Ple municipal va aprovar ahir, 6 de febrer, els plecs de condicions que regiran la contractació mitjançant concurs i en règim de concessió.

 

El Ple va aprovar també inicialment l’avantprojecte del pàrquing, redactat per PUMSA. Es preveu un aparcament de 2 plantes i 280 places en total, amb ús mixt, és a dir, amb places de rotació, abonaments mensuals i places de venda per a residents, a més de dues sales tancades perquè els abonats puguin desar-hi bicicletes (40 places).

 

L’aparcament tindria dos accessos: un al carrer de Lepant d’entrada de vehicles procedents de l’avinguda del Maresme, i l’altre al carrer de Cosme Churruca per a l’entrada dels vehicles procedents del Camí Ral i per on es faria també la sortida. També es projecten dos accessos per a vianants, un a cada carrer. La superfície total construïda és de 8.360 m² i l’útil de 7.688 m².

 

La construcció es faria en un màxim de 12 mesos, termini que inclouria la urbanització de la coberta com a pati de l’escola amb l’equipament i instal·lacions necessàries, que haurà d’estar enllestida 8 mesos després de l’inici d’obres. El cost de les obres es calcula en 3.617.852 € més IVA, que assumiria l’empresa adjudicatària, així com el manteniment i les despeses de redacció de l’avantprojecte i els estudis previs realitzats, i la redacció del projecte executiu. A canvi, segons els plecs de condicions, tindria la concessió per explotar-lo econòmicament un màxim de 41 anys, aportant a l’Ajuntament un cànon fix mínim de 5.000 € anuals i un de variable que es determinarà a l’oferta que resulti adjudicatària.