Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura el nou aulari de l’escola d’adults Can Noè

Escoltar

L’alcalde inaugura el nou aulari de l’escola d’adults Can Noè

Les noves dependències, ubicades a l’avinguda del Perú, 32, acullen uns 120 alumnes



L’alcalde, Joan Mora, ha inaugurat avui el nou aulari de l’escola d’adults Can Noè. Les noves aules estan ubicades al número 32 de l’avinguda del Perú i representen una ampliació dels espais centrals situats al carrer de Josep Punsola.


 

El nou aulari s’ha construït en una part de l’aparcament semisoterrat de la plaça de Rocafonda després de 5 mesos de treballs. El local, de 277 m² útils, té façana a l’avinguda del Perú i el carrer de la Mare Alfonsa Cavín i s’hi han habilitat 4 aules d’entre 40 i 43 m², un espai per a professors, un despatx i serveis. Els nous espais es van estrenar a l’inici de curs, el passat 22 de setembre.

 

Les aules, que poden acollir uns 120 alumnes, disposen d’ordinador, canó de projecció i pantalla.

 

Les obres les ha portat a terme l’empresa Vialitat i Serveis, SL per un import de 206.023,02 € (IVA inclòs) i s’han finançat amb una subvenció de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.

 

 

Escola d’adults Can Noè

 

Mataró compta amb 4 centres d’adults de formació reglada: Can Noè, de titularitat municipal; Can Marfà, Els Tarongers i Alarona. Ens aquests centres es poden obtenir titulacions acadèmiques, preparació per a proves d’accés a la universitat i als cicles formatius de formació professional, nivells bàsics d’informàtica i idiomes (català, castellà i anglès).

 

En els 4 centres el curs 2014-2015 s’han matriculat 2.274 alumnes, dels quals 680 assisteixen a Can Noè.

 

 

Aules sota la plaça de Rocafonda

 

El 2005 va finalitzar la construcció de l’aparcament i la urbanització de la plaça de Rocafonda. El projecte preveia llavors un local vinculat a l’aparcament, amb façana a l’avinguda del Perú i accés a peu de carrer. Aquest local, amb consideració de planta baixa, mai s’havia desenvolupat fins ara i l’espai estava ocupat per 16 places d’aparcament de cotxes i 1 de motocicleta en règim de lloguer a càrrec de l’empresa municipal PUMSA, que han estat suprimides. Els llogaters han estat traslladats a altres places dins el mateix aparcament.

 

L’Ajuntament va haver de tramitar una modificació puntual del Pla general d’ordenació municipal per fer possible la instal·lació de l’equipament docent. La requalificació es va aprovar definitivament l’octubre de 2013.

 

L’escola d’adults de Can Noè patia des de fa anys problemes de manca d’espais, que han obligat a ocupar diferents ubicacions. En concret, les aules es trobaven repartides entre l’edifici de Can Noè, seu de l’escola (carrer de Josep Punsola, 45-47); altres espais del mateix edifici però que corresponen al Centre Cívic Rocafonda, i un local llogat (carrer de Josep Punsola, 38).

 

Precisament, les deficiències detectades en aquest darrer espai van convertir en urgent trobar una nova ubicació complementària. Amb la construcció del nou aulari s’ha deixat d’utilitzar el local llogat al carrer de Josep Punsola, 38.