Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde lliura a la Generalitat la moció de suport a la consulta del 9N

Escoltar

L’alcalde lliura a la Generalitat la moció de suport a la consulta del 9N

Joan Mora va ser un dels 800 alcaldes que van participar en l’acte oficial de dissabte

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va participar dissabte en l’acte de lliurament de les mocions aprovades pels ajuntaments com a suport a la Consulta del 9N. El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir l’acte celebrat al Palau de la Generalitat, al qual van assistir més de 800 alcaldes catalans.


 

Joan Mora va lliurar una còpia de la moció de suport a la Consulta del 9N aprovada el passat 23 de setembre pel Ple de l’Ajuntament, reunit en sessió extraordinària, i que va prosperar amb el suport de CiU, ICV i la CUP i l’abstenció del PSC. El PPC, PxC i el regidor no adscrit van votar-hi en contra.

 

La moció acordava literalment “mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre per decidir lliurament el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament de Mataró amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”.

 

També acordava “donar ple suport al President, al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

 

Finalment, la moció es comprometia a comunicar l’acord en 5 dies al president de la Generalitat, a la presidenta del Parlament i als grups parlamentaris. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), qui s’encarreguen de trametre-ho forma conjunta al president del Govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del consell de la UE i al president de la Comissió Europea.