Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola mòbil de Reciclatge visita Mataró

Escoltar

L’Escola mòbil de Reciclatge visita Mataró

Prop de 300 alumnes la visiten a l’Espai Firal dijous 29 i divendres 30 de maig

L’Escola de Reciclatge, un aula mòbil d’educació ambiental que recorre Espanya, està instal·lada avui dijous 29 i demà divendres 30 a l’Espai Firal del Parc Central. Aquesta proposta educativa s’adreça a alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO, amb l’objectiu de crear consciència mediambiental entre la comunitat educativa i mostrar la importància de la recollida selectiva i el reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics, les piles i les bombetes usades.

 

El projecte Escola de Reciclatge està promogut per les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, dedicades respectivament a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, i de piles i bateries utilitzades; la plataforma mediambiental Recyclia, que aglutina les plataformes anteriors i lidera a Espanya la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics; i Ambilamp, associació que recull bombetes de baix consum, fluorescents, làmpades de descàrrega, leds retrofit i luminàries.

 

Prop de 300 alumnes de l’Institut Thos i Codina i l’Escola Germanes Bertomeu han programat la visita a l’Escola de Reciclatge. A més, aquesta tarda a les 18.00 hores es farà una intervenció educativa especial per a adults inclosa dins la programació de la Casa Capell.

 

L’Escola de Reciclatge és una aula mòbil interactiva de 120 m² dins d’un tràiler de 15 m de llargària. A dins hi ha pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel·lícula d’animació 3D. Mitjançant una sèrie d’activitats, els alumnes fan un recorregut interactiu pels diferents espais i aprenen com reciclar bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, joguines o petits electrodomèstics, així com la importància de la seva contribució a la preservació del medi ambient.

 

El projecte educatiu recorre Espanya des de novembre de 2011. Fins ara han visitat l’aula mòbil 60.000 alumnes i docents. A més l’Escola de Reciclatge posa a disposició de la comunitat educativa dos projectes més: “Train the Trainer”, informació sobre conscienciació mediambiental adreçada a docents, i “E-learning”, plataforma perquè tant professors com alumnes puguin accedir a materials formatius sobre els beneficis mediambientals del reciclatge electrònic. Mitjançant aquests tres projectes Escola de Reciclatge preveu aconseguir la participació de 400.000 alumnes i 18.900 professors en finalitzar el curs 2013-2014.