Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Miquel Biada i la Piscina Municipal participen al projecte europeu Euronet 50/50 max d’estalvi energètic

Escoltar

L’Institut Miquel Biada i la Piscina Municipal participen al projecte europeu Euronet 50/50 max d’estalvi energètic

L’Ajuntament reinvertirà en els dos equipaments el 50% de l’estalvi aconseguit

L’Institut Miquel Biada i la Piscina municipal participen al projecte Euronet 50/50 max, una iniciativa europea que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia.

 

La regidora d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient i Sostenibilitat, Montserrat Rodríguez; la regidora de Via Pública, Obres, Serveis i Manteniment, Núria Calpe; el regidor d’Ensenyament i Esports, Pere Galbany; i el regidor d’Administració i Atenció Ciutadana, Ramon Reixach, han presentat avui el projecte en un acte públic al qual han assistit les persones que, a cada equipament, formen part dels equips energètics que decideixen i implanten les mesures per reduir el consum d’energia.

 

Els regidors han signat els acords entre l’Ajuntament, la Piscina municipal i l’Institut Miquel Biada per dur a terme la iniciativa. Els equipaments són els responsables d’educar els usuaris perquè facin un ús responsable dels recursos, i apliquen un conjunt de bones pràctiques amb l’objectiu de reduir el consum energètic.

 

Per la seva banda, l’Ajuntament es compromet a retornar el 50% dels estalvis econòmics que s’aconsegueixin en forma d’inversió a l’equipament. Per calcular aquest estalvi, es compararan els consums energètics que tant l’institut com la piscina han tingut en els darrers tres anys (2011, 2012 i 2013) amb l’energia que consumeixin el 2014, 2015 i primer semestre de 2016.

 

A cada equipament s’ha creat un equip energètic que és el responsable del projecte, de calcular els consums i estalvis que es generin, i d’aplicar les mesures concretes per estalviar calefacció i electricitat. Formen part d’aquests equips personal docent de l’equipament, de la direcció del centre, de manteniment i neteja, d’administració i consergeria, alumnes i usuaris, i representants de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

 

 

Antecedent a les escoles

 

L’Euronet 50/50 max parteix de l’experiència acumulada a molts centres educatius alemanys i de la prova pilot realitzada a 50 escoles de diversos països europeus entre els anys 2009-2012. Ara el nou projecte trasllada la metodologia 50/50 a 500 centres educatius (tant de primària com de secundària) i 48 equipaments municipals repartits entre les diferents regions de cada soci del projecte. En el conjunt de la demarcació de Barcelona, i liderat per la Diputació, 100 escoles i instituts i 10 equipaments de diferent tipologia de més de 50 municipis diferents participen en el projecte.