Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Miquel Biada rep un model nou de SEAT perquè els alumnes d’Automoció puguin fer-hi pràctiques

Escoltar

L’Institut Miquel Biada rep un model nou de SEAT perquè els alumnes d’Automoció puguin fer-hi pràctiques

El vehicle permetrà poder conèixer i treballar aspectes relacionats amb les últimes tecnologies



L’Institut Miquel Biada, centre de titularitat municipal, compta des de principis de mes amb una nova eina de treball per als alumnes: un model nou de vehicle de la marca SEAT que permetrà que els estudiants puguin fer pràctiques i conèixer de prop un model de recent fabricació.


 

L’empresa SEAT, a través d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per proveir de material als centres educatius que imparteixen Automoció, ha donat un vehicle a 5 centres docents de Catalunya. L’Institut Miquel Biada ha rebut un cotxe model Nuevo León, de cinc portes, amb motor 1.6 CR Refer Diesel, fabricat l’any 2013.

 

L’avantatge de poder disposar d’un cotxe nou és que els alumnes podran treballar i fer pràctiques en aspectes relacionats amb les últimes tecnologies, sobretot en tota la part electrònica, cosa que fins ara era molt complicat atès que els models de vehicles de què es disposava eren antics.

 

 

Institut Miquel Biada

 

L’Institut Miquel Biada té els seus orígens en l’antiga Escola d’Arts i Oficis de Mataró, creada l’any 1886. L’Escola es va transformar en Centre de Formació Professional l’any 1958 i es va traslladar a l’edifici que ocupa actualment l’institut, a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, el curs 1967-1968.

 

En aquests moments, el centre compta amb 1.350 alumnes: 387 a ESO; 184 a Batxillerat; 75 a Programes de Formació i Inserció; 378 a cicles de Grau Mitjà; 70 al curs d’accés a cicles de Grau Superior; i 256 a cicles de Grau Superior.

 

Al Cicle de Grau Mitjà d’Electromecànica de Vehicles hi ha 118 alumnes repartits en dos torns un de matí i un altre de tarda. Els alumnes d’aquest cicle treballen als tallers del centre on es reprodueixen les mateixes situacions que es trobaran en els tallers. Com en tots els cicles formatius, els alumnes realitzen també el mòdul de FCT (Formació en centres de treball) en empreses de Mataró, Maresme i Vallès Oriental.