Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Local d’Habitatge tramita 624 sol·licituds d’ajuts al lloguer

Escoltar

L’Oficina Local d’Habitatge tramita 624 sol·licituds d’ajuts al lloguer

 

El passat 31 d’octubre va finalitzar el període per tramitar les sol·licituds d’ajuts pel pagament del lloguer. La convocatòria ha tingut dos terminis de presentació segons el tipus de sol·licitant.

 

Aquests ajuts els ofereix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i, a Mataró, els gestiona l’empresa municipal PUMSA, mitjançant l’Oficina Local d’Habitatge.

 

A aquesta convocatòria s’hi podien acollir tres tipus de sol·licitants:

 

- persones que ja en van ser beneficiàries l’any passat, per tal de renovar la prestació (termini finalitzat el 13 de juny),

- persones que van presentar la sol·licitud de prestació l’any 2013 i se’ls va denegar per manca de pressupost (termini finalitzat el 13 de juny),

- persones amb contractes de lloguer obtinguts a partir de l’1 de gener de 2013 a través de les borses de mediació per al lloguer social i els llogaters d’habitatges gestionats per administracions públiques, excepte si són de l’Agència de l’Habitatge (termini finalitzat el 31 d’octubre).

 

Durant aquesta convocatòria, PUMSA ha tramitat un total de 624 sol·licituds, de les quals, 432 són renovacions, 141 són sol·licituds que havien quedat fora de pressupost el 2013 i 51 corresponen a nous sol·licitants amb contractes obtinguts a través de borses de mediació o administracions públiques.

 

L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans i ciutadanes de Mataró amb dificultats econòmiques i evitar l’exclusió social per motius residencials, amb especial atenció a les famílies monoparentals i dones en situació de violència de gènere.

 

Són prestacions per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, i van des d’un import mínim de 20 € fins un màxim de 240 € per antics perceptors, i de 20 a 200 € per a nous beneficiaris. Els ajuts per al pagament del lloguer van destinats a les persones físiques residents a Catalunya que siguin titulars d’un contracte de lloguer d’un habitatge destinat a domicili habitual i permanent i que acompleixin una sèrie de requisits.