Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 17a Nit de la Solidaritat debat sobre la necessitat de la cooperació internacional al desenvolupament

Escoltar

La 17a Nit de la Solidaritat debat sobre la necessitat de la cooperació internacional al desenvolupament

El director d’Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, protagonitza l’acte

La 17a Nit de la Solidaritat va tenir ahir com a protagonista el director d’Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu i Hosta, que va parlar de la necessitat de mantenir la cooperació internacional al desenvolupament com a eina per minvar les desigualtats al món. L’acte va tenir lloc a la Sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61).

 

La Nit de la Solidaritat està impulsada pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes de cooperació al desenvolupament i les activitats de sensibilització que porten a terme les entitats al llarg de l’any. Forma part del programa d’activitats del “Juny Solidari”, que enguany té com a fil conductor la cooperació. Precisament el valor de la cooperació també s’està treballant aquest mes dins el projecte “Mataró, ciutat de valors”.

 

L’acte, presidit per l’alcalde, Joan Mora, va començar cap a les 19.30 h amb la presentació de la memòria “Projectes de cooperació i sensibilització 2013” a càrrec del regidor de Participació, Convivència i Ciutadania, Joaquim Fernàndez. Tot seguit, va intervindre la representant del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència Àngels Boix, i a continuació Francesc Mateu i Hosta va oferir la conferència “La Cooperació Internacional dins la política exterior d’un estat”.

 

Mateu va defensar la necessitat de la cooperació internacional des de l’òptica de l’Acord Nacional d’Acció Exterior –que recull els principis que han de caracteritzar l’acció exterior de Catalunya en qualsevol escenari de futur– i els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni, que es concreten amb 8 fites pactades per tots els països per al 2015 que permetrien una major igualtat al món, segons les Nacions Unides.  

 

Després de les paraules de l’alcalde, l’acte va acabar amb l’actuació del cantautor Carles Buetas.

 

Van presentat la trobada Laura Cera i Francesc Andrés, conductors del programa “Altaveu” de l’emissora municipal Mataró Ràdio que promou el Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència. La Nit de la Solidaritat va ser retransmès en directe per Mataró Radio

 

Un any més, durant la Nit de la Solidaritat el Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Ciutadania va promoure la campanya “Aliments per a la Solidaritat” amb la recollida de llet, galetes, oli, sucre i conserves de peix (sardines i tonyina), que es destinen a Càritas Interparroquial de Mataró.

 

 

Francesc Mateu i Hosta

 

Francesc Mateu i Hosta, és pare de 4 fills i viu a Osona. És metge de formació i té el mestratge de Medicina Tropical. Actualment és director a Catalunya d’Oxfam Intermón, vicepresident de CONGDE (Coordinadora de ONG para el Desarrollo de España) i expresident de la FCONG (Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament) .

 

Té experiència com a metge-cooperant a Charagua, Bolívia (1988-1992), i com a responsable de projectes a l’Àfrica Austral (1992-2000).

 

Blogger i assidu de les xarxes socials, fa col·laboracions amb diferents mitjans i en l’actualitat és tertulià al magazine “El matí de Catalunya Ràdio”.