Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La banda ampla d’Internet arribarà al 95% dels mataronins

Escoltar

La banda ampla d’Internet arribarà al 95% dels mataronins

L’Ajuntament i la XOC promouen l’estesa de fibra òptica als polígons i diverses operadores de telefonia estan cablejant la trama urbana de la ciutat



L’alcalde de Mataró, Joan Mora, i el director general de Xarxa Oberta de Comunicació i Tecnologia Catalunya (XOC), Joan Soler, van signar ahir un acord de col·laboració per al desplegament de fibra òptica i el desenvolupament de nous serveis avançats de telecomunicacions a Mataró.


 

Durant l’acte de signatura, l’alcalde va anunciar que Mataró se situarà al capdavant de les principals ciutats del món i s’avança en 6 anys a l’estratègia 2020 de la Unió Europea: “L’any que ve tindrem el 95% de la població amb fibra a la porta de casa i això, sumat al desplegament als polígons, serà molt positiu”. Europa 2020 és l’estratègia de creixement de la UE, la finalitat de la qual és superar la crisi i subsanar els defectes del model econòmic a través d’iniciatives emblemàtiques per a un creixement intel·ligent, sostenible i innovador.

 

El director general de Xarxa Oberta va declarar que els polígons “han estat com el germà pobre” en els plans de desenvolupament d’aquests serveis avançats, per la qual cosa va agrair a l’Ajuntament la voluntat de posar remei a aquesta situació a Mataró pel bé del teixit econòmic, al qual va animar a aprofitar l’oportunitat que els brindaran les operadores.

 

 

Acord amb la XOC

 

L’Ajuntament vol impulsar l’accés als serveis avançats de telecomunicacions (Internet de màxima capacitat i velocitat) al terme municipal de Mataró, també als polígons industrials, amb la voluntat de transformar les àrees empresarials en motors econòmics, dinamitzadors de creació i riquesa i llocs de treball, atraure inversions, evitar deslocalitzacions industrials i orientar el sistema productiu del territori cap a una indústria moderna.

 

Xarxa Oberta és l’operador de telecomunicacions adjudicatari per part de la Generalitat de construir i desplegar una de les xarxes de comunicacions de gran ample de banda en fibra òptica que arriben al TecnoCampus. També explota i realitza el manteniment d’aquesta xarxa i n’aprofita l’excedent de capacitat per prestar serveis de connectivitat a les empreses del territori a través d’operadors minoristes.

 

 

Serveis d’Internet als polígons i al nucli urbà

 

Joan Mora i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació de Mataró, que també és el president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, van aprofitar la presentació als mitjans de l’acord signat amb la XOC per explicar l’estat de l’estesa de fibra òptica tant als polígons com a la trama urbana de la ciutat:

 

-Polígons industrials i equipaments públics: l’estesa de serveis de telecomunicacions avançat l’impulsa l’Ajuntament a través de l’acord amb la XOC. S’hi inclouen els polígons d’El Rengle, Les Hortes del Camí Ral, Pla d’en Boet, Balançó i Boter, i Vallveric. El polígon de Mata-Rocafonda està previst en un projecte de telecomunicacions del Consell Comarcal del Maresme.

 

-Nucli urbà: l’estesa la tiren endavant directament diferents operadores de telecomunicacions. Movistar ja fa mesos que ha començat a desplegar fibra òptica a diversos sectors de la ciutat i Jazztel acaba d’iniciar també la comercialització de serveis de banda ampla. ONO ja fa anys que té la major part de la ciutat cablejada.