Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La biblioteca Antoni Comas de Mataró i els habitatges protegits de Can Bisa de Vilassar de Mar guanyen ex aequo el primer Premi Puig i Cadafalch del Maresme

Escoltar

La biblioteca Antoni Comas de Mataró i els habitatges protegits de Can Bisa de Vilassar de Mar guanyen ex aequo el primer Premi Puig i Cadafalch del Maresme

El guardó premia la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic en l’àmbit comarcal

La Sala d’actes de Can Palauet va acollir ahir l’acte de lliurament dels guardons i diplomes de la 13a edició dels Premis Puig i Cadafalch i la 4a Mostra d’arquitectura del Maresme. Els dos certàmens, que atorguen en paral·lel els guardons propis, tenen en comú l’objectiu de posar en valor la bona feina realitzada en el camp de l’arquitectura per tots aquells agents implicats en fer-la possible: tècnics, promotors i constructors.

 

L’acte va ser presidit per Montserrat Rodriguez, regidora delegada d’Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, i va comptar amb les intervencions de Manuel Casadevall president de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de Ramon Reixach, president del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic de Mataró.

 

 

Premi Puig i Cadafalch del Maresme

 

Enguany s’ha presentat com a novetat un nou premi: el Premi Puig i Cadafalch del Maresme. Impulsat per l’Ajuntament de Mataró i atorgat pel jurat de la Mostra d’Arquitectura del Maresme, el premi té com a finalitat distingir i reconèixer la millor obra de recuperació de patrimoni arquitectònic en l’àmbit de la comarca i, un cop més, pren el nom de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, personatge polifacètic i pioner, entre altres coses, en la recuperació del patrimoni a Catalunya.

 

El jurat de la 4a Mostra d’Arquitectura del Maresme ha atorgat el primer Premi Puig i Cadafalch del Maresme, ex aequo a dues obres:

 

-Biblioteca Antoni Comas, a l’antic Escorxador de Mataró.

Autora: M. Dolors Periel Piquer

Col·laboradors: Pere Contreras, aparellador, Joan Francesc García, càlcul estructures, Miquel Coca / Manel Alba, instal·lacions, Gabriel Noguera/ Núria Cot, Delineants.

Constructor: Excover

Promotor: Ajuntament de Mataró

 

-14 habitatges protegits, equipament cultural i rehabilitació de la casa colonial Can Bisa, a Vilassar de Mar.

Autor: MMI Gestió d’Arquitectura i Paisatge (Enric Batlle /Joan Roig)

Col·laboradors: Eva Polio, arquitecta, Oriol Vaño, arquitecte, Diana Calicó, arquitecta tècnic, Gerard Rodriguez, càlcul estructura, Albert Colomer, instal·lacions.

Contractista: EMCOFA

Promotor: Vilassar Promocions Urbanes

 

 

Resultats 13a edició Premis Puig i Cadafalch

 

El Consell municipal del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró, que ha actuat com a Jurat de la 13a edició dels premis Puig i Cadafalch, ha acordat per unanimitat deixar deserts els Premis Puig i Cadafalch en les modalitats d’arquitectura i de restauració del patrimoni.

 

Pel que fa al Premi Puig i Cadafalch d’interiorisme, el guanyador és:

 

-Botiga ENRI, situada al número 31 de l’avinguda del Perú.

Autor: Josep Muñoz i Pérez , arquitecte

Col·laboradors: Nunillo Miravalles, arquitecte i Claudia Baralla, estudiant d’arquitectura.

Promotors: ENRI

Constructor: Hermanos Ortega

 

 

Resultats de la Mostra d’Arquitectura del Maresme

 

El jurat de la IV Mostra d’Arquitectura del Maresme ha decidit mencionar dues obres que comparteixen, a part d’una elevada qualitat arquitectònica, el fet de proposar una arquitectura innovadora que sap reconèixer els valors del territori, de la cultura, i de la identitat local.

 

-14 habitatges protegits, equipament cultural i rehabilitació de la casa colonial Can Bisa, a Vilassar de Mar.

 

-Centre Enoturisme Alta Alella

Autors: Soldevila Soldevila Soldevila Arquitectes SLP (Alfons Soldevila Barbosa / Alfons Soldevila Riera / David Soldevila Riera)

Col·laboradors: Jordi Marfà , Zara Gilbert.

Promotor: Alta Alella

 

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va fer entrega de diplomes a les obres mencionades a la 4a Mostra d’Arquitectura del Maresme i l’Ajuntament de Mataró va lliurar el guardó característic dels Premis Puig i Cadafalch, disseny de Toni Manté, i del nou guardó representatiu del Premi Puig i Cadafalch del Maresme, que és una versió en daurat de l’anterior.