Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cantada popular del poema “Indesinenter” clausura l’Any Espriu a Mataró

Escoltar

La cantada popular del poema “Indesinenter” clausura l’Any Espriu a Mataró

Diferents entitats han participat en les 31 activitats organitzades per celebrar el centenari del naixement del poeta



Una exposició de punts de llibre de Salvador Espriu, inaugurada el 27 de març, va ser el primer acte programat per celebrar de l’Any Espriu a Mataró. D’aquesta manera Mataró se sumava a la commemoració del centenari del naixement del poeta que també feien moltes ciutats arreu del país. La comissió organitzadora, amb el suport de l’Ajuntament, ha organitzat 31 activitats que han aplegat milers de persones. Aquest dissabte es farà l’acte de clausura amb una cantada participativa del poema “Indesinenter”.




Aquest acte de cloenda serà dissabte 22 de febrer a les 19 h a la plaça de l’Ajuntament. Es convida a tots als assistents a cantar junts els versos d’”Indesinenter” que ha arranjat Xavier Rodon, director de la Coral Primavera per la Pau. Integrants de corals de la ciutat conduiran el públic a cantar a una sola veu.



Durant aquest any de celebració s’han realitzat 31 activitats molt diverses relacionades amb Salvador Espriu, 7 de les quals compartides amb la Comissió de l’Any Punsola que també celebrava el centenari del seu naixement. S’han fet conferències, xerrades, recitals poètics, maridatge de vi i poesia, espectacles de teatre i de dansa, rutes literàries i exposicions. Entre les exposicions cal destacar “Cusachs i Espriu. El caminant i el mur”, la mostra de les 33 escultures que el mataroní Manuel Cusachs havia dedicat al poeta, així com “Espectres al laberint grotesc” de Jordi Cuyàs i “La pell de brau il·lustrada per Raúl Capitani”, entre d’altres.



La música ha estat una altra de les disciplines que han pogut mostrar els poemes d’Espriu amb el concert de Raimon dedicat al poeta que va fer al Teatre Monumental, el recital que el Cor Ciutat de Mataró va oferir a la Nau Gaudí i el concert que les escoles de música de la ciutat van oferir al Teatre Monumental.



Un dels objectius de la Comissió Any Espriu a Mataró ha estat apropar l’obra de l’autor de “Sinera” als ciutadans i ho van fer sobretot amb dues activitats ben originals. El dia 1 de juny durant 13 hores prop de 300 voluntaris van anar llegint ininterrompudament poemes d’Espriu davant de l’Ajuntament, i el 10 de juliol amb una acció conjunta amb el col·lectiu CAPS.A. una vintena d’alumnes de l’Aula de Teatre van recitar fragments de l’obra del poeta català durant tot el dia per les diferents línies d’autobusos de Mataró.



La Comissió Any Espriu està formada per membres de Sala Cabanyes, LlegimiPiulem, Club d’opinió Jaume Llavina, Foment Mataroní i Òmnium Mataró-Maresme i ha comptat amb la participació d’altres entitats mataronines i centres escolars: Associació Sant Lluc per l’Art, Els Dimarts del Llimoner, Centre Atlètic Laietània, col·lectiu CAPS.A, Escola Municipal de Música de Mataró, Aula de Teatre i Dansa, la SaCa, Cor Ciutat de Mataró, Coral Primavera per la Pau, coral La Nota, Cor Madrigalistes, coral Rodamón del Foment Mataroní, institut Alexandre Satorras, escola Montserrat Solà, Aules Sènior de Mataró d’Extensió Universitària, Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, Col·legi d’Aparelladors, l’Espai Capgròs, Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró (AFPM), El Públic, Coordinadora de Grups de Teatre del Maresme i Centre de Normalització Lingüística.