Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat recupera com a centre cívic l’Espai Gatassa

Escoltar

La ciutat recupera com a centre cívic l’Espai Gatassa

Prop de 700 persones omplen l’equipament amb motiu de la seva inauguració

La inauguració del nou Centre Cívic Espai Gatassa ha atret avui prop de 700 persones que han omplert l’equipament municipal, ubicat a la cruïlla de l’avinguda de la Gatassa amb el carrer de Josep Monserrat Cuadrada.

 

L’espai estava tancat des de feia més de dos anys i actualment és propietat de la Fundació Iluro, gestora de l’obra social de l’antiga Caixa Laietana, que al novembre va cedir l’ús de les instal·lacions a l’Ajuntament. Amb la seva posada en marxa, l’espai es recupera per a ús públic de tota la ciutat, i especialment com a equipament de proximitat per als barris més propers: Cerdanyola, Peramàs i Pla d’en Boet.

 

Amb motiu de la inauguració han tingut lloc diferents activitats i tallers tant al propi equipament com a les proximitats del mateix. Una cercavila de gegants i colles de la ciutat ha endegat els actes. A les 12h han tingut lloc els parlaments inaugurals i fins a les 14h l’espai ha acollit tallers de pintura per als més petits, balls i actuacions musicals, tallers de circ, de henna i escriptura àrab, escacs gegants, etc.

 

El regidor de Participació i president del Consell Territorial de Cerdanyola, Joaquim Fernàndez, ha destacat que el Centre Cívic Espai Gatassa contribuirà a pal·liar “el dèficit d’equipaments” d’aquesta zona de la ciutat. Tant el president de la Federació d’Associació de Veïns de Mataró, Juan Sánchez, com Domingo De la Ossa en representació del Consell Territorial de Cerdanyola i de les entitats del barri han mostrat la seva satisfacció per la reobertura de l’equipament, decisió que el president de la Fundació Iluro, Rafael Montserrat, ha agraït a l’Ajuntament.

 

Per últim, l’alcalde, Joan Mora, ha apuntat que la recuperació de l’espai ha estat possible “gràcies a l’esforç de tots”, incloent grups municipals a l’Ajuntament, Fundació Iluro, entitats i veïns. L’alcalde ha volgut recordar també als afectats de les participacions preferents de Caixa Laietana ja que “es recupera un espai que es va construir amb els seus estalvis”.

 

 

L’equipament

 

L’edifici té més de 2.000 m² i compta amb sales equipades per realitzar tallers (de dibuix, de cuina), una sala d’actes amb capacitat per a 122 persones, un espai condicionat com a gimnàs per a la pràctica d’activitats esportives, zona de vestuaris i lavabos adaptats, entre altres dependències. A l’exterior hi ha jardins i zona de passeig amb dues pistes de petanca.

 

L’Ajuntament ha dotat l’aula d’informàtica amb 10 ordinadors. Pel que fa a la piscina interior, s’està estudiant la inversió necessària per cobrir-la i reconvertir l’espai en sala polivalent, ja que no compleix els requisits mínims per poder ser utilitzada com a servei públic. També es pretén habilitar l’espai de trobada que hi ha a la planta baixa de l’edifici com a espai expositiu.

 

Funcionarà com a equipament sociocultural de proximitat, després de definir els usos mitjançant un procés participatiu fet a finals de l’any passat amb entitats i ciutadans dels barris més propers.

Com a línies generals de programació, l’espai podrà acollir activitats divulgatives, gastronòmiques, exposicions, cinefòrums, activitats esportives no competitives dins l’espai gimnàs, escacs i petanca, presentacions i mostres de treball de les entitats, activitats específiques per a joves, infants, gent gran i famílies i activitats de reforç escolar i de suport a l’estudi.

 

 

Mataró, ciutat de valors

 

La inauguració i posada en marxa del Centre Cívic Espai Gatassa s’integra en el projecte Mataró, ciutat de valors, una iniciativa de format innovador que involucrarà durant dotze mesos el conjunt de la ciutadania i totes les entitats de Mataró per treballar cada mes un valor diferent. El mes de gener correspon al valor del compromís.