Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Família Robafaves i els nans reben la geganta alemanya Elisabeth-Christine de Brunswich-Wolfenbüttel

Escoltar

La Família Robafaves i els nans reben la geganta alemanya Elisabeth-Christine de Brunswich-Wolfenbüttel

La pluja obliga a escurçar la Postal de Gegants

La Família Robafaves i els Nans de Mataró han rebut aquesta tarda la convidada de la Postal de Gegants d’aquest any: l’Elisabeth-Christine de Brunswich-Wolfenbüttel, l’únic gegant que hi ha a Alemanya.

 

La Postal de Gegants és un dels actes institucionals de Les Santes, la Festa Major de la ciutat, i se celebra des de 1985. La Família Robafaves i els Nans de Mataró exerceixen d’amfitrions cap a uns altres gegants històrics o destacats per l’arrelament en la seva zona, els quals responen a la invitació formal mitjançant una postal franquejada. La Colla dels Gegants de Mataró edita aquesta postal i la distribueix entre el públic per donar a conèixer els convidats.

 

La geganta Elisabeth-Christine pertany a l’Associació Amics de Pau Casals de Brunswich. Es va construir al 1991 a Tiana, al taller del Centre de Creació d’Arts Escèniques Can Boter. Pesa 55 quilos i té una alçada de 3,80 m. Amb la geganta ha vingut una delegació d’Alemanya, que també ha tingut l’acompanyament dels portadors i grallers del Carrasclet de Reus i d’una representació dels Miquelets de Catalunya, que han disparat salves en honor a la convidada.

 

L’Elisabeth-Christine representa la princesa alemanya del mateix nom, que es va casar per poders amb l’arxiduc Carles d’Àustria. El 25 de juliol de 1708 va desembarcar a Mataró, pocs dies abans d’oficiar el seu matrimoni amb l’arxiduc a Santa Maria del Mar de Barcelona, tot refermant el compromís català amb la casa d’Àustria en la Guerra de Successió Espanyola.

 

Està documentat que la princesa va passar pel carrer de Sant Antoni, des d’on la geganta Elisabeth-Christine ha pujat aquesta tarda fins a trobar-se amb la Família Robafaves, els Nans i les autoritats de la ciutat, que l’han rebuda al Portal de Barcelona. Les previsions de pluja primer, i l’inici de les precipitacions a partir de les 19 hores han obligat a escurçar l’acte.

 

Al Portal de Barcelona, l’alcalde, Joan Mora, ha fet entrega d’un ram a la geganta alemanya, i s’han fet els primers balls. Després, tots han tornat en cercavila cap a l’Ajuntament, on ha tingut lloc l’acte protocolari. L’alcalde de Mataró i la representant de l’Associació Amics de Pau Casals de Brunswich, Eva Pruss, han fet els seus parlaments. Després, Joan Mora ha col·locat a la geganta Elisabeth-Christine una medalla de part de la Família Robafaves i hi ha hagut intercanvi d’obsequis institucionals.

 

Sota la pluja, el ball de l’Àliga i la foto oficial de la Família Robafaves amb els convidats han posat fi a l’acte. Les precipitacions no han fet possible que es fessin la resta de balls previstos ni el recorregut per anar a acomiadar la convidada fins a Santa Maria.