Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Flama del Canigó arriba acompanyada de la Família Robafaves

Escoltar

La Flama del Canigó arriba acompanyada de la Família Robafaves

El foc es reparteix entre les entitats ciutadanes per distribuir-ho per diferents indrets de la ciutat

La Flama del Canigó ha arribat avui, 23 de juny, per encendre a la ciutat les fogueres de la nit de Sant Joan. Corredors del grup Maimakansu, junt amb membres del Grup de Bicicleta de la Unió Excursionista de Catalunya, han estat els encarregats un any més de portar la flama fins a l’Ajuntament, acompanyats en una part del camí per la Família Robafaves.

 

L’acte, ha estat organitzat pel Grup d’Opinió Jaume Llavina, Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Mataró. La Flama del Canigó ha sortit a les 18 h de Sant Simó i ha fet el següent recorregut: Sant Simó, ronda de Miguel de Cervantes, ronda de Rafael Estrany, carrer de Pablo Picasso, plaça de Rocafonda (lectura del manifest), avinguda del Perú, passeig de Rocafonda, carrer de Rocafonda, plaça de la Morberia, Camí Fondo, carrer del Portal de Valldeix, carrer de Sant Francesc d’Assís, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria, carrer de Sant Cristòfor, carrer de Can Xammar (lectura del manifest), plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, Capella de Sant Sebastià/Portal de Barcelona, La Riera i Ajuntament.

 

Paral·lelament, la Família Robafaves sortia també a les 18 h de Can Marfà amb el següent recorregut: Can Marfà, carrer de Jordi Joan, carrer de Pascual Madoz, carrer de Sant Pelegrí, Baixada de les Espenyes, carrer de Can Xammar, carrer de Sant Cristòfol, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona i Capella de Sant Sebastià.

 

A les 19 h han començat els actes davant de l’Ajuntament, amb balls populars a càrrec del grup Esbart Dansaires d’Iluro i música tradicional enregistrada i en directe a càrrec del músic Pau Benítez. L’acte ha estat conduït per la periodista Marta Martorell.

 

Cap a les 19.15 h el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha rebut la Flama del Canigó i la Família Robafaves al Portal de Barcelona. Després, la comitiva s’ha dirigit cap a l’Ajuntament, on ha tingut lloc l’encesa del pebeter i la lectura del missatge comú arreu dels Països Catalans, escrit pel periodista Carles Capdevila.

 

A continuació, la professora de música Maria Escales ha dirigit el cant “Muntanyes del Canigó”, i l’alcalde, Joan Mora, ha adreçat unes paraules als presents. Per últim, el ball de Quatre de la Família Robafaves ha precedit el repartiment de la flama a representants de les entitats ciutadanes per portar-lo a diferents indrets de Mataró, i ha tingut lloc el Cant dels Segadors. En finalitzar l’acte, el públic ha pogut acompanyar la Família Robafaves en el camí de tornada cap a Can Marfà.

 

L’arribada de la Flama del Canigó forma part del conjunt d’actes programats a la ciutat amb motiu de Sant Joan.