Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat ubica a Mataró el servei comarcal d’atenció a les dones que pateixen violència masclista

Escoltar

La Generalitat ubica a Mataró el servei comarcal d’atenció a les dones que pateixen violència masclista

El nou servei de la Generalitat (SIE) i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) s’instal·laran davant l’estació de Renfe, al carrer de Cosme Churruca

El Ple va aprovar llogar a PUMSA un local situat al carrer de Cosme Churruca, 84-88 que compartiran el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD-SIAD) de l’Ajuntament i el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE Mataró-Maresme) de la Generalitat de Catalunya. Ambdós serveis estan adreçats a les dones incidint sobretot en aquelles que pateixen violència masclista.


 

El local disposa de 339,63 m2 construïts, dels quals 228 m2 és superfície útil més un pati de 25,20 m2. Abans no s’instal·lin els dos serveis caldrà condicionar i distribuir l’espai per a cadascun. Està previst que puguin obrir al públic el proper mes d’abril.

 

La reubicació del CIRD-SIAD i la nova instal·lació del SIE Mataró-Maresme permetrà ampliar els serveis oferts a les dones maltractades així com optimitzar els recursos tècnics i econòmics per a la prestació d’ambdós serveis.

 

 

Trasllat del CIRD

 

El CIRD, que es va inaugurar el 2007, és un servei de titularitat municipal que ofereix informació, assessorament i atenció especialitzada a les dones de la ciutat, així com potencia els processos d’autonomia de les dones i contribueix a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren. També dóna resposta a les situacions de violència i maltractament que pateixen les dones en l’àmbit de parella, familiar, social i laboral. En el servei es realitzen accions de prevenció, detecció, atenció i recuperació.

 

El centre ofereix serveis d’acollida i acompanyament i assessorament jurídic i psicològic.

 

Actualment, el CIRD està situat als baixos del Centre de Formació Tres Roques (plaça del Canigó, 1). Aquesta ubicació, no central, dificulta la prestació dels serveis d’informació i acollida propis d’un recurs de primer nivell.En aquest sentit, la propera nova ubicació del servei al carrer de Cosme Churruca en facilitarà l’accés a les usuàries a més de què a l’instal·lar-se al costat del SIE Mataró-Maresme suposarà un increment del serveis d’atenció a les dones víctimes de violència masclista residents a Mataró i s’ampliarà la seva intervenció als seus fills i filles.

 

 

Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE)

 

El Servei d’Intervenció Especialitzada, de titularitat autonòmic, és un servei gratuït que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també als seus fills i filles. També incideixen en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària. Compten amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social, dret i inserció laboral.