Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Laia l’arquera passa un manteniment integral

Escoltar

La Laia l’arquera passa un manteniment integral

L’Ajuntament fa una inspecció, neteja i pintat de l’obra de Rovira Brull, situada a la Porta Laietana

L’Ajuntament fa aquesta setmana treballs de manteniment de l’escultura monumental Laia l’arquera, així com una revisió dels ancoratges i soldadures per garantir la seva estabilitat i seguretat.

 

L’obra de Josep Maria Rovira Brull, instal·lada a la Porta Laietana al costat de TecnoCampus Mataró, es va inaugurar l’1 de novembre de 1998. L’escultura, un arquera laietana que simbolitza la unió de l’home i la terra, té 34,4 m d’alçada total incloent l’arc.

 

D’una banda, s’han adjudicat a l’empresa Jumax Pintors, per un import de 15.350 € (IVA inclòs), treballs que inclouen una inspecció ocular de tota l’estàtua per determinar possibles punts amb patologies d’oxidació, així com el tractament, neteja i pintat de la superfície.

 

D’altra banda, també per encàrrec de l’Ajuntament i amb un import de 2.420 € (IVA inclòs), els laboratoris Payma realitzen una inspecció general de l’envolvent de l’estatua. L’objectiu en aquest cas és verificar l’estat de les soldadures i la impermeabilització de l’interior, on hi ha l’estructura principal de suport de l’escultura. També es fa una verificació de l’ancoratge de l’estructura de suport amb els fonaments.

 

Aquest és el manteniment més important que es fa del monument des de la seva instal·lació. Fins ara, cada any s’havia comprovat la seva verticalitat, però no s’havia fet una inspecció de l’envolvent ni el manteniment de la pintura que el protegeix.