Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada de teatre al Monumental reflexiona sobre la funció ètica del teatre

Escoltar

La nova temporada de teatre al Monumental reflexiona sobre la funció ètica del teatre

Comença el 25 de gener i reunirà grans noms de l’escena catalana actual

El 25 de gener comença una nova temporada de teatre al Teatre Monumental sota el nom de “Teatre i ètica”. A través de sis espectacles que mostren el paper ètic i de conscienciació del teatre es reflexiona sobre l’amistat i la lleialtat i sobre posicionaments morals i ètics en la societat. Mercè Sampietro, Emma Vilarasau, Josep M. Pou, Lluís Marco, Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Pablo Derqui, Rosa Novell, Oriol Broggi, Sergi Belbel i Abel Folk són alguns dels protagonistes de la nova temporada.


 

El primer espectacle serà un dels èxits de la temporada passada a Barcelona, “L’orfe del clan dels Zhao”, dirigit per Oriol Broggi. Amb música en directe a càrrec de Joan Garriga, és una obra xinesa del segle XIII que recorda a les tragèdies de Sòfocles o Shakespeare. L’espectacle ha estat un dels més aclamats pel públic, cosa que ho demostra els sis premis Butaca 2014 aconseguits.

 

El 7 de febrer es podrà veure l’espectacle “Constelaciones” de la companyia de dansa madrilenya Aracaladanza que representa un homenatge al pintor Joan Miró. Amb un muntatge visual impactant, cinc ballarins busquen transmetre les emocions de l’univers del pintor, en què els colors tenen moviment en l’espai.



El tercer espectacle serà ”L’última trobada”, una de les millors novel·les de Sándor Márai, dirigida per Abel Folk. El mateix director forma part d’un repartiment que completen Jordi Brau i Rosa Novell. L’obra, que es podrà veure el dia 7 de març, és una història d’amistat i lleialtat entre dos amics que es retroben després de 41 anys en un petit castell d’Hongria.

 

El 27 de març arribarà a Mataró “Fedra” poc després de fer estada al Teatre Romea de Barcelona. Dirigida per Sergi Belbel, Emma Vilarasau es posa a la pell d’un dels personatges femenins més atractius de la història del teatre, una dona independent, forta i que acaba sent víctima de la seva passió humana. Mercè Sampietro, Lluís Soler i Jordi Banacolocha completen un repartiment de luxe.

 

Diumenge 12 d’abril es podrà veure “Prendre partit”, l’espectacle dirigit i interpretat per Josep M. Pou que s’havia de veure a la passada temporada de teatre i que es va anul·lar per baixa mèdica de Joel Joan. L’actor Andrés Herrera és el substitut de Joan en aquesta contundent tragèdia contemporània sobre l’enfrontament entre l’art i el poder.



El programa es tancarà el 24 d’abril amb “El crèdit”, el darrer èxit de Jordi Galcerán que ha aconseguit dur a més de 100.000 espectadors al teatre. Dirigit per Sergi Belbel, “El crèdit” és una comèdia sobre l’economia, la crisi, la desesperació i la fragilitat de les relacions humanes que compta amb Jordi Boixaderas i el mataroní Jordi Bosch en el repartiment. D’aquest espectacle se’n faran dues funcions a les 19 i a les 21.30 h.

 

El preu dels abonaments per als 6 espectacles és de 87,60 € a la platea i de 74,40 € a l’amfiteatre i representa un 40 % de descompte sobre el preu total. Els nous abonaments es posaran a la venda del 22 de desembre al 5 de gener, mentre que el dia 12 de gener es començaran a vendre les entrades individuals per a cada espectacle.