Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La platja del Varador tindrà aquest estiu una zona recreativa flotant

Escoltar

La platja del Varador tindrà aquest estiu una zona recreativa flotant

L’Ajuntament vol potenciar també el front marítim amb nous serveis nàutics, consignes i lloguer de vehicles sostenibles

Mataró vol augmentar aquest estiu el ventall de serveis i activitats a les platges amb noves ofertes recreatives, nàutiques i comercials, entre altres, que l’Ajuntament preveu adjudicar per concurs. Els nous serveis volen complementar els existents, amb l’objectiu que suposin un motiu més per visitar les platges de la ciutat i a la vegada promoguin noves activitats econòmiques per generar ocupació.

 

La instal·lació davant de la platja del Varador d’una plataforma recreativa flotant és una de les novetats més destacades per a la propera temporada de bany. Tindrà un mínim de 200 m² i un màxim de 805 m², estarà abalisada i comptarà amb servei de socorristes propi i una guingueta a la sorra. També a la platja del Varador, al costat del passeig, es preveu la instal·lació de llits elàstics per a lloguer puntual i temps determinat. Aquesta activitat recreativa ocuparà una superfície de 50 a 180 m².

 

Pel que fa a les activitats nàutiques, s’han previst un servei de lloguer d’embarcacions sense motor a la platja del Varador, ocupant de 20 a 1.000 m², i un altre per a embarcacions de menys de 4 metres d’eslora al costat de l’espigó a la platja de Ponent, ocupant entre 20 i 150 m². També una zona de varada de planxes de surf, caiacs o similars en prestatgeries a la platja de Sant Simó.

 

Les platges tindran diferents punts de lloguer de gandules i para-sols. En concret, es preveu 1 a la platja de Ponent, 5 a la del Varador, 2 a la del Callao i 1 a la platja de Sant Simó.  Així mateix hi haurà servei de consignes per guardar objectes a les platges del Varador (5 punts) i Callao (2 punts). Igualment es plateja la possibilitat d’instal·lar 2 punts de lloguer de vehicles sostenibles (bicicletes, segways, rickshaws...), que estarien instal·lats a les platges del Varador i el Callao. Per últim, l’Ajuntament també ha previst 1 punt de venda de productes de bany a la platja del Varador.

 

 

Presentació d’ofertes fins al 13 de març

 

Tothom que estigui interessat en explotar els nous serveis pot presentar la seva oferta a l’Ajuntament fins al 13 de març. Els adjudicataris hauran de fer-se càrrec de la instal·lació i desmuntatge de les activitats, hauran de pagar uns drets mínims d’explotació i una taxa variable en funció dels m², entre altres condicions. La major part de les concessions dels serveis s’adjudicaran per al 2014 amb possibilitat de prorrogar-la fins al 2016.

 

Els adjudicataris hauran de prestar el servei obligatòriament durant la temporada alta. Les dates de la temporada alta de platges per aquest any s’han establert des del 30 de maig fins al 15 de setembre i la temporada mitja del 18 d’abril al 29 de maig i del 16 de setembre al 30 de setembre.