Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Mataró amplia el nombre d’agents destinats a policia de barri

Escoltar

La Policia Local de Mataró amplia el nombre d’agents destinats a policia de barri

Desplega 10 agents al matí i 10 més a la tarda que patrullaran preferentment a peu

La Unitat de Policia de Barri de la Policia Local de Mataró estrena l'1 de novembre una nova distribució que augmenta els efectius al carrer i suposa una reorganització geogràfica dels mateixos.

 

Mataró va implantar la policia de barri al 1994 i des de llavors el servei ha experimentat diferents canvis organitzatius. Entre 1994 i 1997 en formaven part 22 agents que patrullaven 11 districtes en horari de matí o tarda. En el període 1998-2012 es va passar a tenir 14 districtes, amb 28 agents en total, a més de 4 caporals. El servei era exclusivament diürn, prestat en dos torns de 7.30 h a 21 h.

 

Al juny de 2012 es va reestructurar el servei, desdoblant-lo en dues unitats:

 

- La Unitat de Policia de Barri, que de 7.30 h a 21 h distribuïa els agents en 5 zones o districtes (10 agents –5 per torn–, a més de 2 caporals) i conservava les funcions de proximitat, atenció i seguiment de les demandes ciutadanes, recollida d’informació i estudi de possibles actuacions durant el dia.

 

- La Unitat de Suport de Policia de Barri (amb 12 agents i 2 caporals), que suposava crear un nou torn de treball entre les 19 h i les 3 h de la matinada, la franja horària durant la qual estadísticament es registren més incidències a la ciutat. Les seves funcions principals són atendre els serveis urgents i resoldre els casos detectats pels policies de barri que patrullen durant el dia.

 

L’externalització del servei de retirada de vehicles (grua) al 2013, que ara es presta sense presència policial, va permetre crear 3 nous subdistrictes a la Unitat de Policia de Barri per reforçar la vigilància en aquells sectors de la ciutat on es registren més incidències: un subdistricte al barri de Cerdanyola, un altre a Rocafonda-El Palau i el tercer al Centre. Aquesta distribució, vigent en aquest moments, ha permès tenir entre 8 i 10 agents a cada torn de matí/tarda (de 16 a 20 agents en total, a més dels 2 caporals), que patrullen en parelles els 5 districtes i 3 subdistrictes.

 

Durant aquest any s’han incorporat a la Policia Local de Mataró nous agents que també han cobert vacants de la plantilla. Això fa possible implantar una nova distribució de la Unitat de Policia de Barri que divideix la ciutat en 10 districtes, amb 20 agents (a més dels 2 caporals) que patrullaran en torns de matí i tarda. Els districtes no són àmbits geogràfics d’extensió similar, sinó que s’han fixat en funció també del nombre d’incidències que es detecten a cada zona de la ciutat. Els agents patrullaran preferentment a peu i sols de 7.30 h a 18 h, i a partir d’aquesta hora i fins les 21 h ho faran per parelles.

 

La reestructuració no suposa canvis pel que fa a la Unitat de Suport de Policia Barri, que seguirà funcionant amb el mateix nombre d’agents i horaris.