Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local deté el presumpte autor de la mutilació de les orelles a un cadell de gos

Escoltar

La Policia Local deté el presumpte autor de la mutilació de les orelles a un cadell de gos

Se li atribueix un presumpte delicte contra animal domèstic
La Unitat de Serveis d’Investigació de la Policia Local de Mataró va detenir divendres passat, 9 de maig, a les 18.54 h, un veí de Mataró de 30 anys (F.G.M) com a presumpte autor d’un delicte relacionat amb la protecció de la flora, fauna i animals domèstics. Al detingut, que dissabte va passar a disposició judicial, se li atribueix la mutilació de les orelles d’un cadell de gos que la setmana passada va ser portat al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics, un servei municipal gestionat per la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM). Després de declarar davant el jutge el detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.


La Unitat de Qualitat de Vida de la Policia Local de Mataró va rebre dijous 8 de maig una trucada de l’SPAM comunicant que havien recollit el cadell, que té aproximadament 3 mesos, amb les orelles tallades. Aquesta pràctica està prohibida i el marc normatiu de referència seria tant l'article 337 del Codi Penal com el Decret 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals.


 

Segons l’informe veterinari emès pel Cap del Servei Veterinari de l’SPAM, les lesions que presentava l’animal eren greus i, sense la corresponent atenció i cura veterinària, l’animal podria haver patit complicacions greus que l’haguessin causat la mort. Després de les cures, l’animal ha estat adoptat i ha trobat un nou propietari.

 

De les gestions practicades per Policia Local es va poder esbrinar la identitat del presumpte propietari de l’animal, el qual precisa tractament psiquiàtric. A partir d’aquesta informació, es procedeix a prendre declaració a diversos testimonis, a la mare del propietari i a aquest mateix. Les diferents versions que el propietari del gos havia donat als testimonis va donar indicis a la Policia Local que aquest intentava tergiversar la realitat per ocultar els fets i la seva responsabilitat. Segons el testimoni que va regalar el gos al presumpte autor dels fets, l’animal estava en perfectes condicions físiques i no presentava cap tipus d’alteració dels seus membres en el moment que el va lliurar.

 

La Policia Local descarta que el motiu que va empènyer el propietari de l’animal a tallar-li presumptament les orelles estigui relacionat amb la seva participació en baralles de gossos, ja que no es té constància d’aquesta activitat a la ciutat.