Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local incrementa el control dels gossos a la via pública per sancionar conductes incíviques

Escoltar

La Policia Local incrementa el control dels gossos a la via pública per sancionar conductes incíviques

De gener a maig s’hi han detectat 131 infraccions

La Policia Local de Mataró ha incrementat la vigilància respecte a les conductes incíviques d’alguns propietaris de gossos a la via pública, i en el període comprès entre gener i maig d’aquest any ha detectat 131 infraccions.

 

Fins ara es programaven una o dues campanyes anuals específiques de control dels gossos a la via pública. Com a novetat, aquest any s’ha incrementat la vigilància i els controls es fan de manera més continuada.

 

Les campanyes de control tenen com a objectiu detectar i denunciar infraccions contra la normativa vigent sobre tinença d’animals domèstics –tant la normativa general com les ordenances municipals sobre la matèria–, així com detectar els gossos no censats. A més, s’intenta sensibilitzar i conscienciar els propietaris dels deures i obligacions que comporta la seva tinença.

 

Les infraccions detectades fins al mes de maig són:

 

- Per no disposar de cens caní: 81

- Per no portar l’animal lligat a la via pública, o no controlar-lo mitjançant un sistema de retenció que permeti contenir el seu moviment: 39

- Infraccions relacionades amb gossos potencialment perillosos: 7

- Per no recollir les deposicions dels animals immediatament o permetre que aquests miccionin en les façanes dels edificis i en el mobiliari urbà: 4.

 

Les 131 infraccions detectades durant els cinc primers mesos del 2014 dupliquen les comptabilitzades tot el 2013 (64) i també superen les del 2012 (106).