Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La "Volta" arriba a Mataró

Escoltar

La "Volta" arriba a Mataró

Els ciclistes han passat avui per la ciutat en l’etapa inaugural i la segona etapa sortirà demà del Camí de la Geganta

La 94a “Volta” Ciclista a Catalunya ha arribat a Mataró. I ho ha fet avui de manera fugaç, ja que els ciclistes han trigat uns 10 minuts a recórrer la part de l’etapa inaugural (Calella-Calella) que passava per la ciutat. Prop de 3.000 persones han vist el pas de la “Volta” per Mataró al llarg del recorregut d’avui, especialment al Camí de la Geganta, on s’ha concentrat aproximadament un miler d’espectadors.

 

Els ciclistes han entrat a Mataró cap a les 13.05 h per la carretera N-II, han continuat per l’avinguda del Maresme i han pujat per les rondes de Barceló, d’Alfons XII i de Joan Prim fins a la plaça de Granollers. Han continuat després pel Camí de la Geganta, on davant els números 39-41 ha tingut lloc la meta volant corresponent al Trofeu Miquel Poblet, el primer esprint d’aquesta edició de la “Volta”, que ha guanyat Romain Lemarchand (Cofidis).

 

Lemarchand, junt amb Boris Vallee (Lotto), s’havia escapat de l’escamot als pocs minuts de la sortida de Calella. Tots dos han passat pel Camí de la Geganta a força distància del gruix de corredors. Els ciclistes han continuat després per la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi i la carretera de Mata, i han abandonat la ciutat passat un quart de dues de la tarda en direcció a Sant Andreu de Llavaneres.

 

 

Els carrers de Mataró a 163 països del món

 

La “Volta” feia 32 anys que no trepitjava Mataró. Aquest any ho fa, a més, amb les principals estrelles del ciclisme com a reclam: el guanyador de l’últim Tour, Christopher Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar), Joaquim “Purito” Rodríguez (Katusha), Alberto Contador (Tinkoff) o Carlos Betancur (AG2R) són alguns dels 170 participants de 22 equips diferents.

 

Nou grans plataformes televisives retransmetran la “Volta” en 27 idiomes a 163 països de tot el món. Les retransmissions arribaran d’aquesta manera a més de 540 milions de llars a escala mundial. 

 

 

Demà, el gran espectacle al Camí de la Geganta

 

Després del primer tast d’aquest migdia, l’ambient de la “Volta” es viurà a Mataró fins demà dimarts. Quatre dels equips participants, amb més de 200 persones, faran nit avui als hotels Atenea Port Mataró i NH Ciutat de Mataró, als entorns dels quals es poden veure els vehicles i materials necessaris per dur a terme el manteniment de les bicicletes.

 

Demà tindrà lloc la sortida de la segona etapa (Mataró-Girona), a les 12.55 h. des del Camí de la Geganta. Es tractarà d’una sortida neutralitzada, de manera que els ciclistes no passaran tan ràpid com avui. A més, prèviament tindran temps per atendre els seguidors. Entre altres afectacions, el Camí de la Geganta estarà tallat al trànsit durant tot el matí, de 9.15 a 14h.

 

Els corredors passaran per plaça d’Espanya, passeig de Carles Padrós, avinguda del Velòdrom, carretera de Cirera, plaça de França, Via Europa, plaça de Granollers i avinguda de Puig i Cadafalch. La sortida real de la cursa serà a les 13.05 h, quan els ciclistes abandonin Mataró per la carretera d’Argentona.

 

 

Afectacions al trànsit

 

El pas de la “Volta” per Mataró comporta un seguit d’afectacions al trànsit que cal tenir en compte en cas que els desplaçaments particulars coincideixin amb l’horari de la prova.

 

Pel que fa a demà, l’afectació més important és el tall del Camí de la Geganta del carrer dels Pirineus a l’avinguda del Corregiment entre les 9.15 h i les 14 h. La resta del recorregut es tallarà a les 12.45 h i es reobrirà a les 13.10 aproximadament. Les afectacions completes es poden consultar a l’apartat d’Avisos del web municipal.