Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La V Mostra d’entitats de voluntariat de Mataró programa una vintena d’activitats a la plaça de Santa Anna

Escoltar

La V Mostra d’entitats de voluntariat de Mataró programa una vintena d’activitats a la plaça de Santa Anna

Es donarà a conèixer un manifest per la cohesió i la convivència aprovat pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència

La programació del Juny Associatiu culmina amb la celebració demà dissabte 28 de la V Mostra d’Entitats de Voluntariat de Mataró, que tindrà lloc a la plaça de Santa Anna d’11 h a 21 h. Un total de 65 entitats de diferents àmbits es donen cita en un ampli programa d’activitats.

 

 

 

La Mostra té per objectius difondre la tasca que realitzen les associacions a la resta de ciutadans i ciutadanes, mostrar les possibilitats de col·laborar-hi i crear un espai de trobada i intercanvi sobre els temes que treballen les entitats. Aquest any hi participen entitats que treballen en els camps de l’ajuda mútua, la cooperació internacional, la cultura, l’esport, el medi ambient, la immigració, la gent gran, el lleure i l’àmbit sociosanitari.

 

 

 

A l’escenari instal·lat a la plaça s’han programat diferents actuacions: musicals i de cant, demostracions de break dance i Bollywood, teatre, contes, titelles i danses tradicionals llatines. A la zona de la parada de taxis es duran a terme tallers i activitats: taller de marineria, exhibicions d’esgrima, futbol sala, twirling, partits de mini futbol. Durant tot el dia també es podran conèixer diferents jocs de taula per a totes les edats. Finalment, hi haurà un estand de l’Ajuntament que acollirà tres taules en les que es convida a tothom a compartir experiències de cooperació internacional de diferents entitats.

 

 

 

 

 

Compromís per a la cohesió i la convivència

 

 

 

A les 13 h i a les 20 h, a l’escenari de la Mostra, tindrà lloc la presentació i lectura del Manifest de compromís per a la cohesió social i la convivència, que ha estat redactat i aprovat pel Consell Municipal de Cooperació, Solidaritat i Convivència.

 

 

 

El manifest vol ser un pacte per a la convivència i la cohesió social a la ciutat. Per aquest motiu, es proposa a les entitats que s’hi adhereixin. La lectura del manifest anirà a càrrec d’un membre del Consell i el text es podrà trobar a l’estand institucional.

 

 

 

 

 

Bombollada per la Cooperació

 

 

 

La Mostra d’Entitats convidarà a tots els assistents a participar en la Bombollada per la Cooperació per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni aprovats per Nacions Unides l’any 2000.

 

 

 

Als estands de les entitats es podran recollir “bombolles de colors” on escriure o dibuixar missatges relacionats amb els objectius i enganxar-los en un gran mural amb la paraula “cooperació” que estarà situat al Portal de Barcelona (cruïlla c. de Barcelona amb La Riera).

 

A les 20 h, davant del mural, tindrà lloc la Bombollada per la Cooperació, amb l’actuació de Bombolles de Sabó.