Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde i el conseller d'Empresa inauguren una nova línia de producció d'apòsits de Hartmann

Escoltar

L'alcalde i el conseller d'Empresa inauguren una nova línia de producció d'apòsits de Hartmann

L'empresa ha invertit 3 milions d'euros i ha generat una vintena de llocs de treball nous a Mataró

 


El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, i l’alcalde, Joan Mora, han presidit aquest matí junt al director general de Hartmann Espanya, Marc Pérez Pey, la inauguració de la nova línea de producció d’apòsits estèrils postoperatororis que la multinacional alemana ha implantat a la seva fàbrica de Mataró, situada al polígon del Pla d’en Boet. A l’acte ha assistit també el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president del centre tecnològic CETEMMSA, Miquel Rey.


La multinacional alemanya GRUPO HARTMANN ha invertit 3 milions d’euros a HARTMANN Espanya i a Mataró s'han creat una vintena de llocs de treball nous. Aquest capital es destina a una nova línia de fabricació que augmentarà la productivitat en un 30%. Actualment el GRUPO HARTMANN exporta el 90% de la seva producció a la resta del món. El centre de competència mundial a Mataró és l’única instal·lació del grup dedicada a l’adhesivat de productes i una de les plantes més competitives d’Europa.


 

L’objetiu de HARTMANN és generar un creixement d’un 6% anual i, per tant, des de fa 10 anys s’està invertint en les línies de producció amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència i la productivitat com aposta de futur. La creixent demanda d’apòsits post-quirúrgics ha portat a GRUPO HARTMANN a apostar per la renovació de les línees actuals amb un objectiu d’inversió de 2.5 milions d’euros anuals.

 

Aquests 3 milions d’euros s’han destinat a una quarta línia de producció dedicada al producte Cosmopor, un dels apòsits post-operatoris més venuts i emprats per professionals de la salut a tot el món. Quan la instal·lació funcioni al 100%, la nova màquina produirà entre un 20 i un 40% més que ara, augmentant la capacitat productiva, la competitivitat i millorant la rentabilitat i la sostenibilitat. Una de las característiques més diferencials d’aquesta nova màquina és l’ús de la tecnologia “CrossDirection”, que permet un augment de la rapidesa en la producció. El creixement de Hartmann els darrers 10 anys ha suposat un increment de personal i una consolidació per un futur on la fàbrica de Mataró tingui cada cop una posició més destacada dins la multinacional alemanya.

 

Durant l’acte, el director general del GRUPO HARTMANN Espanya, Marc Pérez Pey, ha transmès al conseller la seva preocupació per “les darreres mides adoptades pel govern espanyol, especialment aquelles que afecten a la prescripció genèrica de productes sanitaris que semblen encaminades a destruir el valor i a fomentar l’ús de productes bàsics, sense tenir en compte la innovació, l’opinió dels professionals sanitaris (mèdics, infermers i farmacèutics) ni la qualitat de vida dels pacients. Creiem que el concepte genèric no és adequat pels productes sanitaris i lluitarem per donar valor a la innovació i la diferenciació”.

 

El conseller Felip Puig ha destacat la importància que té el teixit industrial pel creixement d’un país. "Els països que han suportat millor la crisi són aquells que han apostat per la indústria. Des de la Generalitat apostem per la innovació i volem recuperar la indústria com una de las prioritats del nostre país".

 

Per la seva part, l’alcalde, Joan Mora, ha recordat la importancia que l'empresa té per la ciutat, on hi treballen 165 empleats, i ha ofert a Hartmann l’oportunitat de “col·laboració i acompanyament” en el desenvolupament de projectes d’innovació, ja sigui a través de l’Ajuntament o del centre tecnològic CETEMMSA, especialitzat en printed electronics i amb seu a Tecnocampus, igual que la fundació de tecnologia, innovació i salut TiCSalut.