Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde presenta a l’Audiència Pública el marc socioeconòmic i enumera els principals projectes per al 2015

Escoltar

L'alcalde presenta a l’Audiència Pública el marc socioeconòmic i enumera els principals projectes per al 2015



L’alcalde, Joan Mora, va presentar ahir el marc socioeconòmic per a l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) i del Pressupost Municipal per al 2015 durant una Audiència Pública celebrada a Can Gassol (carrer de la Pepa Maca, 15). A l’acte, que va tenir lloc entre les 19 i les 21.30 h, van assistir unes 65 persones i 14 d'elles van prendre la paraula per preguntar al govern municipal sobre diferents assumptes d’interès ciutadà.


 

L’alcalde va fer un repàs de la conjuntura socioeconòmica i va entretenir-se explicant l’estat de les finances municipals i les perspectives d’ingressos i despeses de l’Ajuntament per a l’any que ve. Mentre feia el seu discurs, en una pantalla s’anaven projectant les xifres, dades i projectes als quals feia referència, una documentació que és a l’abast de tothom a través d’aquest enllaç.

 

Joan Mora va mencionar durant la seva exposició alguns dels projectes previstos per al 2015 com ara el nou desplegament de la Policia de Barri, la posada en marxa del nou contracte de la brossa, els accessos a Mataró per l’autopista, la nova parada de Mataró Bus davant l’estació de tren, la urbanització del carrer de Cuba i de la plaça de les Tereses, la rehabilitació integral del Port de Mataró, la Festa al Cel, l’adequació de l’escola bressol de Cerdanyola, el projecte de l’escola Angeleta Ferrer, l’adequació de l’espai Gatassa per a casal de la gent gran, i el trasllat del Centre d’Informació i Recursos de les Dones (CIRD) al carrer de Cosme Churruca i l’obertura de Can Marfà com a museu del gènere de punt.

 

En el torn de preguntes i intervencions del públic hi van participar tant ciutadans a títol individual com representants d’algunes entitats, sindicats i partits polítics. Les principals qüestions plantejades van ser les relacionades amb l’estat dels carrers i la neteja de la ciutat, els impostos, la creació i obertura de negocis, la renovació de les concessions del Port, les possibilitats de reducció del deute de l’Ajuntament, el Pla de Mobilitat Urbana, el peatge de la C-32, la renegociació del deute municipal o la reducció de determinades despeses, i la Festa al Cel, entre d’altres.

 

El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, va ser l’encarregat de presentar l’Audiència Pública, amb la qual s’inicia el procés d’elaboració del PAM i el Pressupost per al 2015 i que ara continua amb la celebració dels diferents consells municipals sectorials i territorials, on s’elaboraran i prioritzaran les propostes de les entitats. També es poden fer aportacions per whatsapp, per les xarxes socials twitterfacebook, a través del formulari habilitat a la pàgina web de l’Ajuntament, i, de forma presencial, a les oficines d’atenció ciutadana i els centres cívics i per telèfon a través del Telèfon d’Atenció Ciutadana 010.