Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 12es Jornades de Salut i Alimentació versen sobre com portar un estil de vida saludable amb un pressupost ajustat

Escoltar

Les 12es Jornades de Salut i Alimentació versen sobre com portar un estil de vida saludable amb un pressupost ajustat

La caminada popular es fa als entorns de Sant Jaume de Traià el 26 d’octubre

Les 12es Jornades de Salut i Alimentació acullen, com cada any durant el mes d’octubre, tot un seguit d’activitats diverses per promoure una alimentació saludable i la pràctica regular d’algun tipus d’activitat física. En aquesta edició les jornades giren a l’entorn de portar un estil de vida saludable en la situació econòmica actual en la qual molts compten amb un pressupost ajustat o baix. El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació.


 

El programa ha començat avui a les 9 del matí amb la Diada de germanor de la gent gran, per promoure l’exercici físic adaptat al col·lectiu de la gent gran i en l’entorn urbà, i a les 15.30 h hi haurà una caminada seguint un itinerari del programa ‘A peu fem salut!’, de 2 h de durada amb el punt de sortida i d’arribada al CAP Maresme (Camí del Mig, 36). Es farà una aturada a l’espai lúdic i de salut del Parc de Cerdanyola on un fisioterapeuta farà una activitat dirigida.

 

Les activitats del programa també inclouen xerrades, tallers, hora del conte, una cursa d’orientació pel centre històric, sessions d’iniciació a la marxa nòrdica i al running, curses infantils (“IronKids”), una caminada popular, una conferència i una exposició. Tots els actes programats són gratuïts però cal tenir en compte que els tallers i les activitats esportives necessiten inscripció prèvia.

 

El dijous 16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació, instaurat el 1979 per la Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, presentarà les Jornades de Salut i Alimentació a les 19 h a la sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61). Tot seguit, la dietista-nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya Gemma Salvador pronunciarà la conferència “Menjar 3.B: bé, bo i barat. És possible?”.

 

Una altra cita destacada de les Jornades de Salut i Alimentació és la caminada popular que es farà el diumenge 26 d’octubre a les 9 h: “Caminada popular pels entorns de Sant Jaume de Traià”. La caminada té el punt de sortida i arribada al carrer de Galícia, cantonada amb el passatge del Mas Sant Jordi. Es farà un recorregut, d’unes 3 h 30 min, pel Turó de Cerdanyola, ermita i turó de Sant Jaume, visita a alguna masia de la zona i retorn pel Camí de Sant Jaume de Traià fins al carrer de Galícia. Guiarà la caminada l’enginyer i naturalista de l’entitat Natura, Oriol Bassa. No cal fer inscripció prèvia i a la sortida es distribuirà una motxilla amb un petit refrigeri.

 

Les 12es Jornades de Salut i Alimentació estan organitzades per la secció de Salut Pública del Servei de Família de l’Ajuntament, en col·laboració amb altres serveis municipals i entitats i associacions ciutadanes: Secció de Dona i Gent Gran Activa, Direcció d’Esports, Direcció de Promoció Econòmica, Direcció d’Ensenyament, Institut Català de la Salut, Consorci Sanitari del Maresme, Mataró Ràdio, Biblioteques de Mataró, Casa Capell, Mercat de la plaça de Cuba, Diputació de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya, Batec Maresme, Fundació Privada Cor de Maria de Mataró, Fundació Ametller, Natura, Cooperativa Artijoc i Bonpreu. A més cal destacar també la col·laboració de l’àvia Remei i dels centres d’atenció primària (CAP).