Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch donen protagonisme a l’arquitectura del buit

Escoltar

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch donen protagonisme a l’arquitectura del buit

Places, patis i horts centren el programa d’actes d’aquesta cita anual per difondre el patrimoni arquitectònic de la ciutat

La quarta edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch se celebra a Mataró el proper cap de setmana, del 10 al 12 d’octubre. L’esdeveniment anual, que vol reivindicar la figura i l’obra de l’arquitecte modernista i el patrimoni arquitectònic de la ciutat, posa ara el focus d’atenció en l’arquitectura del buit: els valors arquitectònics dels espais no construïts: places, patis i horts.

 

La regidora d’Urbanisme, Montserrat Rodríguez, ha presentat avui el programa d’actes, juntament amb la responsable de Patrimoni de l’Ajuntament, Mariona Gallifa.

 

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch estan organitzades per l’Ajuntament de Mataró i compta amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Fundació Iluro i l’Associació de Veïns Mataró-Centre.

 

 

Dues conferències i dues visites guiades

 

El programa d’actes aplega dues conferències que tindran lloc a la Casa Coll i Regàs i dues visites guiades pels patis, horts i places del centre històric de Mataró. Es tracta d’espais públics i privats, amb valors arquitectònics, històrics i mediambientals, i que són a la vegada espais clau per a la sociabilitat, la comunicació, els valors compartits i la qualitat de vida.

 

Les visites també es poden fer per lliure. Per obtenir els itineraris i les explicacions necessàries es pot descarregar la guia de les visites a través del web municipal, o amb el codi QR que figura al material de difusió de l’Open.

 

Divendres 10 d’octubre

 

-19.30 h. Casa Coll i Regàs (Argentona, 55).

Conferència: “Espai públic i ciutat”, a càrrec de l’arquitecte Rafa Cáceres.

 

Dissabte 11 d’octubre

 

-De 10 a 13 h. Des de la Llar Cabanellas (passeig d’Antoni Martí Cabanellas, 2).

Visita guiada a càrrec de diversos historiadors i arquitectes de la ciutat:  Itinerari pels patis i horts.

 

-19.30 h. Casa Coll i Regàs (Argentona, 55).

Conferència: “Els espais lliures com a motor de la revitalització urbana del Barri Vell de Girona, a càrrec de l’arquitecta Rosa M. Cánovas.

 

Diumenge 12 d’octubre

 

-De 10 a 13 h. Des de l’Esplanada.

Visita guiada a càrrec de joves arquitectes de Mataró: Itinerari per les places de la ciutat antiga.

Inclou esmorzar ofert per l’Associació de Veïns de Mataró Centre.

 

 

Premis Puig i Cadafalch i Mostra d’Arquitectura del Maresme

 

Enguany la celebració de la 4a edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch coincideix amb la Tretzena edició dels Premis Puig i Cadafalch i la Quarta Mostra d’Arquitectura del Maresme.

 

L’exposició de l’obra presentada als premis es podrà veure al pati de l’edifici de la Presó de divendres dia 17 d’octubre a diumenge 16 de novembre (dijous, divendres i dissabtes de 18.30 a 20.30 h i diumenges d’11.30 a 13.30h). L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el divendres dia 24 d’octubre a les 19.30 h a la Sala d’actes de Can Palauet.