Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les parades de venda de roses i llibres per Sant Jordi es poden demanar també aquest any per Internet

Escoltar

Les parades de venda de roses i llibres per Sant Jordi es poden demanar també aquest any per Internet

Els professionals poden presentar sol·licituds del 4 al 8 d’abril, les entitats i escoles del 9 a l’11 d’abril i els particulars del 14 al 16 d’abril

Per segon any consecutiu, les sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres al carrer durant la Diada de Sant Jordi es poden presentar per Internet des del web municipal. La iniciativa ja va permetre l’any passat reduir cues i temps d’espera dels interessats a les oficines d’atenció ciutadana, ja que un 42,7% de les 754 sol·licituds rebudes es van resoldre de manera telemàtica.

 

Per poder instal·lar una parada cal sol·licitar una autorització temporal d’ocupació de la via pública. L’Ajuntament aprova cada any unes nomes que regulen l’adjudicació d’aquestes autoritzacions.

 

Aquest any s’han establert tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. D’aquesta manera es dóna prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tenen prioritat davant les peticions dels particulars.

 

Així, el divendres 4 d’abril s’obre el termini perquè presentin les sol·licituds els titulars de floristeries o llibreries. A partir del dimecres 9 d’abril podran demanar parades les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró, els centres escolars (una parada per classe a nom d’un responsable del centre) i els autors i editors. Per últim, el 14 d’abril s’obre el termini per als particulars en general, que han d’estar empadronats a Mataró i només poden demanar una parada per domicili. Les parades per als particulars estaran limitades aquest any a 350. El termini de presentació finalitza, en qualsevol cas, el 16 d’abril.

 

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 00:00 hores. Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant podrà triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada i indicar els m² que ocuparà, sempre i quan no es trobi en una zona d’exclusió. Aquest any, a part de les zones on tradicionalment no es poden posar parades (davant de l’Ajuntament, a l’àmbit de la platja i a l’Hospital de Mataró) tampoc s’hi podran instal·lar a la vorera costat mar davant de l’estació de Renfe, als carrers amb voreres que no deixin un pas lliure per als vianants de mínim 2 metres, ni a menys de 100 metres d’una floristeria. A la plaça de Santa Anna només s’hi podran instal·lar professionals.

 

Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

 

 

Sol·licituds per telèfon i presencials

 

Les sol·licituds també es poden fer per telèfon, trucant al 010, o de forma presencial. En aquest darrer cas, els professionals per a parades de roses i per a parades de llibres al costat o a l’entorn de la pròpia botiga hauran d’adreçar-se al Servei de Mobilitat (pl. de Granollers 11, de 9 a 14 h), mentre que la resta de sol·licitants poden anar de dilluns a divendres a qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana municipals (OFIAC Centre –de 9 a 19 h–, Rocafonda, Cerdanyola, Molins i Pla d’en Boet –de 9 a 15 h–) i al punt d’atenció ciutadana de Cirera (9 a 15 h de dilluns a divendres) .

 

 

Fira del Llibre a la plaça de Santa Anna

 

A la plaça de Santa Anna i La Rambla s’instal·laran les parades que formin part de la Fira del Llibre, reservada a professionals, entitats i autors per venda de llibres nous i descatalogats, organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i les llibreries participants associades al Gremi de Llibreters de Catalunya.

 

La Fira del Llibre tindrà lloc el 22 i 23 d’abril de 9 h a 21 h. Hi haurà 12 participants (llibreries i autors), a més de la participació de la Biblioteca de la Fundació Iluro, la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas. Una de les novetats de la fira és la instal·lació d’una carpa que acollirà la signatura de llibres per part d’autors i autores durant la tarda del 22 d’abril.