Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes esportives 2014 preveuen uns 6.000 participants

Escoltar

Les Santes esportives 2014 preveuen uns 6.000 participants

En aquesta edició s’han programat 32 activitats que es faran del 15 al 28 de juliol

El regidor d’Esports, Pere Galbany, ha presentat avui el programa d’activitats de Les Santes esportives 2014. El programa esportiu, que s’ha consolidat com el preludi del programa general de Les Santes, està organitzat per la Direcció d’Esports, clubs i entitats esportives i consta de 32 activitats, 5 més que l’edició de l’any passat. Les Santes esportives tindran lloc del 15 de juliol al 28 de juliol en diferents instal·lacions esportives municipals i espais de la ciutat, tot i que prop del 70 % del total d’actes es concentren el cap de setmana del 19 i 20 de juliol.

 

Fora d’aquest calendari, el 13 de juliol se celebrarà les Sincrosantes, que s’han hagut d’avançar i es faran a les 18.30 h al Centre Municipal d’Esports El Sorrall organitzades per l’Associació Esportiva Sincro Mataró.

 

Segons la seva tipologia, més de la meitat de les activitats són obertes a la participació popular, fet que fa que un tret diferencial del programa esportiu de la Festa Major sigui el caràcter participatiu. Està previst que aquesta edició hi participin uns 6.000 esportistes. El programa també es caracteritza per la gran quantitat d’esports representats al programa (més d’una vintena) i la diversitat d’espais que els acullen.

 

 

Activitats consolidades i novetats

 

Tots els actes que conformaven el programa de l’any passat es mantenen i s’han consolidat. Els 5 actes esportius que s’han sumat aquest any al programa són: les 24 hores de Pàdel (del Pàdel Indoor Mataró); les olimpíades d’aigua, activitat lúdica i esportiva que es farà a la plataforma flotant situada davant el Centre Natació Mataró; l’exhibició de karate infantil i adult (de Dojo Cervantes Mataró); la cinquena prova de la Lliga catalana de BMX (organitzada pel BMX Vallès – Mataró Club); i una activitat oberta de zumba (del Centre Municipal d’Esports El Sorrall).

 

Atès que la Cursa Popular i la Travessa nedant al Port són les activitats esportives que apleguen més participants, s’aconsella fer la inscripció prèvia de la cursa els dies i horaris fixats i no esperar l’últim dia per apuntar-se, per tal d’afavorir la previsió i evitar quedar-se sense dorsal.

 

La XXIV Travessa nedant al Port, que té lloc el 20 de juliol, l’any passat no es va poder celebrar a causa de les tempestes. Els nedadors podran escollir entre dues proves: 500 m o 1.000 m. La inscripció s’haurà de fer una hora abans de la prova però els menors hauran de fer inscripció prèvia obligatòria a la Piscina Municipal, al Centre Municipal d’Esports El Sorrall o al Centre Natació Mataró.

 

La Cursa Popular fins a l’any passat tancava la inscripció a 2.000 atletes, l’any passat es va treballar per augmentar el número d’atletes i es va arribar a la xifra rècord de 2.500 participants. La XXXVI Cursa Popular de Les Santes, que es farà el 28 de juliol, està organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la Direcció d’Esports. La inscripció es podrà fer del 23 al 26 de juliol de 18 a 21 h a la Botiga de Les Santes situada a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32) i el mateix dia a partir d’una hora abans de la sortida al punt d’inici sempre i quan quedin places.

 

Les Santes esportives s’emmarquen en el projecte “Mataró, ciutat de valors” que el juliol treballarà el valor del civisme.