Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la presentació de la guia de recursos “La Cuina del Maresme” de les Biblioteques Municipals del Maresme

Escoltar

Mataró acull la presentació de la guia de recursos “La Cuina del Maresme” de les Biblioteques Municipals del Maresme

La guia està en versió digital i en paper i recull receptes pròpies de la comarcaLa biblioteca Pompeu Fabra serà l’escenari on es presentarà aquesta tarda una nova guia de recursos de les Biblioteques Municipals dels Maresme. La guia, “La Cuina del Maresme”, recull receptes pròpies dels diferents municipis de la comarca proposades per un restaurant de cadascun d’ells. L’acte, que tindrà lloc a les 19 h, comptarà amb l’assistència d’alguns dels cuiners participants i hi haurà també degustació de diferents plats.


 

La guia s’ha editat en versió digital i en paper on s’incorpora un codi QR a cada recepta que enllaça amb els vídeos de l’elaboració dels plats fets pels cuiners dels restaurants col·laboradors. Cada recepta presenta, a més, una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella. Tanca el recull la bibliografia dels documents disponibles a les Biblioteques Municipals del Maresme.

 

La versió App és accessible de forma gratuïta des de Google Play i Apple Store amb els noms de BibliosMaresme (per a tauleta) i BiblioMaresme (per a mòbil) i inclou:

 

. La guia “La Cuina del Maresme”.

. Els vídeos de l’elaboració de les receptes.

. Una fitxa de cada biblioteca amb informació sobre els seus serveis, horaris i dades de contacte.

. Un plànol virtual dels espais de cada biblioteca.

 

Aquest aplicatiu és un producte editorial pioner en el món bibliotecari. És una eina dinàmica i constantment actualitzada per donar a conèixer tots els recursos que tenen les biblioteques de la comarca.

 

En l’acte també es presentarà el concurs organitzat per les biblioteques de la comarca lligat a la guia. Aquelles persones que presentin a la biblioteca Pompeu Fabra, en el període d’un any aproximadament, la seva guia amb el segell de 10 dels restaurants col·laboradors, conforme hi han dinat o sopat, optaran a un dels premis: 2 visites per a 2 persones al celler Alta  Alella; 2 visites per a 2 persones al CAT Teià (Parc Arqueològic Cella Vinària); 1 visita  per a 2 persones al celler Alella Vinícola i 1 visita  per a 2 persones al celler Bouquet d’Alella.

 

Per accedir a l’acte, atès que l’aforament és limitat, s’ha de fer inscripció prèvia a la biblioteca Pompeu Fabra (tel.: 93 741 29 20 o al correu electrònic: b.mataro.pf@diba.cat).