Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull les finals nacionals de korfbal

Escoltar

Mataró acull les finals nacionals de korfbal

La competició tindrà lloc el dissabte 7 de juny al Poliesportiu Municipal Euskadi

El regidor d’Esports, Pere Galbany, i el president de la Federació Catalana de Korfbal, Francesc Serra, han donat a conèixer avui que Mataró acollirà per primera vegada les finals nacionals de korfbal. Les proves tindran lloc el proper dissabte 7 de juny al Poliesportiu Municipal Euskadi amb la participació d'uns 120 esportistes. L’entrada tindrà un cost de 2 €.


 

La competició està organitzada per la Federació Catalana de Korfbal (FCK) i l’AEiLL Cerdanyola Mataró, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de la Secretaria General de l’Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

 

Els equips classificats per a les finals nacionals són els guanyadors de les semifinals dels Play-off de lliga, que s’han celebrat a finals de maig i que enfronten el primer i el quart classificats de la Lliga Nacional i la Segona Catalana, en el millor de tres partits. A la Tercera Divisió i a la categoria Júnior, els finalistes es decideixen a un partit únic.

 

Els horaris de les proves són els següents:

 

. De 10 a 13 h: Activitats de promoció a la plaça de Santa Anna

. 14.00 h: Final Lliga Júnior: Miró de Montcada i Reixac / UK Sant Adrià

. 16.00 h: Final Tercera Divisió: CK Castellbisbal / AEE Lladonosa de Lleida

. 18.00h: Final Segona Divisió: K Assessoria Vallparadís de Terrassa / AEE Lladonosa de Lleida

. 20.00 h: Final Lliga Nacional: CE Vilanova i la Geltrú / K Assessoria Vallparadís de Terrassa

 El korfbal, un esport amb molts valorsEl korfbal és un esport col·lectiu en què dos equips han d’intentar introduir una pilota dins d’una cistella situada a 3,5 m. És l’únic esport mixt al món, i va néixer a Holanda a començaments del segle XX.Actualment es practica arreu del món, des d’Austràlia fins a la Gran Bretanya, passant per l’Índia, Israel, la Xina, els Estats Units i els Països Baixos, on es troba entre els tres esports més coneguts i practicats. A Catalunya va arribar a la dècada dels 80.

 

Catalunya compta amb una selecció catalana, que participa regularment en campionats oficials des de l’any 1998. És la cinquena millor selecció del món segons el rànquing IKF, que periòdicament publica la Federació Internacional de Korfbal (IKF), el màxim òrgan del korfbal mundial. L’any 2011 va assolir la quarta posició en el mundial de la Xina, el millor resultat de la seva història en un mundial.Tot i que no forma part del programa olímpic, el korfbal és un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI).Les peculiaritats del korfbal el converteixen en un esport molt innovador i alternatiu: va ser ideat per promoure la cooperació (fuig de l’individualisme ja que cap jugador pot avançar ni crear jugades sense la implicació dels companys) i la coeducació (possibilitat de jugar, relacionar-se i competir nois i noies en un mateix equip), aspectes que el fan especialment educatiu. El korfbal també fomenta el fair play, la no violència ni agressivitat (es fomenta la tècnica i la tàctica per damunt de la força física i el joc brut), el respecte, la no especialització (cada dues cistelles es canvia de funció, els atacants passen a defensar i viceversa) i l’habilitat (per llançar a cistella cal estar desmarcat).

AEiLL Cerdanyola MataróL’AEiLL Cerdanyola Mataró és una entitat molt jove que va néixer l’any 2011. Les darreres dues temporades ha participat a la lliga que organitza la Federació Catalana de Korfbal amb un equip a la Tercera Divisió.