Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una trobada amb els municipis que participen en el projecte “Cafè Ciutat”

Escoltar

Mataró acull una trobada amb els municipis que participen en el projecte “Cafè Ciutat”

La iniciativa promou el consum responsable i solidari

La III Trobada de la xarxa de municipis participants al projecte “Cafè Ciutat” tindrà lloc dijous 20 de febrer al Centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria”. La iniciativa està impulsada per la Diputació de Barcelona i consisteix en fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de comerç just d’aquest i, alhora, identificant el producte amb la ciutat.


 

Aquest projecte es va iniciar el 2008 amb la participació de tres municipis: Terrassa a través d’Alternativa 3, Manresa amb l’Associació Josep M. Cunill i Mataró amb la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró. Durant aquests anys s’han adherit els municipis de Molins de Rei, Sant Quirze del Vallès, el Prat de Llobregat, Calella i Sant Adrià del Besòs.

 

Des de l’any 2013 la coordinació del projecte “Cafè Ciutat” va a càrrec de la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró que gestiona i coordina els materials de sensibilització i la interlocució amb els municipis participants.

 

La trobada comptarà amb la participació del regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, i la responsable de l’Espai de Concertació amb les Organitzacions de la Societat Civil de la Diputació de Barcelona, Carme Arolas, a més de representants dels municipis participants al projecte i municipis que estan interessats en formar-ne part.

 

 

“Cafè Mataró”

 

El “Cafè Mataró” forma part del projecte “Cafè Ciutat” i es va presentar a Mataró el novembre de 2008. El principal lloc de venda està situat a la botiga de comerç just que hi ha al Centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria”, tot i que es pot obtenir a altres llocs de la ciutat.

 

El cafè prové del municipi de Las Margaritas, a l’estat mexicà de Chiapas. Aquest producte està elaborat per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA) que conreen un cafè 100 % natural, de cultiu biològic, d’aromes suaus i delicats.