Mataró acull una trobada amb els municipis que participen en el projecte “Cafè Ciutat”
La iniciativa promou el consum responsable i solidari
La III Trobada de la xarxa de municipis participants al projecte “Cafè Ciutat” tindrà lloc dijous 20 de febrer al Centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria”. La iniciativa està impulsada per la Diputació de Barcelona i consisteix en fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de comerç just d’aquest i, alhora, identificant el producte amb la ciutat.
Aquest projecte es va iniciar el 2008 amb la participació de tres municipis: Terrassa a través d’Alternativa 3, Manresa amb l’Associació Josep M. Cunill i Mataró amb la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró. Durant aquests anys s’han adherit els municipis de Molins de Rei, Sant Quirze del Vallès, el Prat de Llobregat, Calella i Sant Adrià del Besòs.
Des de l’any 2013 la coordinació del projecte “Cafè Ciutat” va a càrrec de la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró que gestiona i coordina els materials de sensibilització i la interlocució amb els municipis participants.
La trobada comptarà amb la participació del regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, i la responsable de l’Espai de Concertació amb les Organitzacions de la Societat Civil de la Diputació de Barcelona, Carme Arolas, a més de representants dels municipis participants al projecte i municipis que estan interessats en formar-ne part.
“Cafè Mataró”
El “Cafè Mataró” forma part del projecte “Cafè Ciutat” i es va presentar a Mataró el novembre de 2008. El principal lloc de venda està situat a la botiga de comerç just que hi ha al Centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria”, tot i que es pot obtenir a altres llocs de la ciutat.
El cafè prové del municipi de Las Margaritas, a l’estat mexicà de Chiapas. Aquest producte està elaborat per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA) que conreen un cafè 100 % natural, de cultiu biològic, d’aromes suaus i delicats.