Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aposta per la millora de la neteja i la recollida de la brossa dels mercats setmanals

Escoltar

Mataró aposta per la millora de la neteja i la recollida de la brossa dels mercats setmanals

L’Ajuntament impulsa una campanya de sensibilització i reforça la recollida de residus

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa aquest mes el Pla de millora de la neteja i residus dels mercats de venda no sedentària, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte que aquestes activitats comercials setmanals tenen sobre els barris i zones de la ciutat on s’hi realitzen. D’aquesta manera, es pretén compatibilitzar més adequadament les activitats pròpies dels mercats amb la resta d’activitats ciutadanes.

 

A Mataró se celebren set mercats setmanals, ubicats en diferents indrets de la ciutat i que compten amb una gran afluència de públic. El Pla de millora, cofinançat per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, comporta millores en la recollida dels residus generats pels mercats i també una campanya de sensibilització, amb accions adreçades tant als compradors i visitants dels mercats com als paradistes.

 

 

“Entre tots, el mercat net”

 

La campanya de sensibilització té com a lema “Entre tots, el mercat net”. Pel que fa als compradors, s’han distribuït cartells a les parades per recordar al públic que cal fer servir les papereres que tenen els propis paradistes, o bé les noves que s’han distribuït a cadascú dels mercats (23 en total). També s’ha instal·lat cartelleria a les entrades dels mercats amb el lema de la campanya i està previst desenvolupar altres accions de sensibilització.

 

En referència a les accions adreçades als paradistes, en alguns mercats s’han modificat els criteris de recollida dels residus a més d’incrementar el nombre de contenidors de rebuig i fracció orgànica. També s’ha recordat als venedors com han de gestionar les diferents fraccions i s’han fet cartells per als contenidors de matèria orgànica on es recorda què s’hi pot llençar i què no.