Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia del cooperant amb una xerrada sobre el treball de cooperants i voluntaris a la Costa d’Ivori

Escoltar

Mataró celebra el Dia del cooperant amb una xerrada sobre el treball de cooperants i voluntaris a la Costa d’Ivori

L’acte vol reconèixer i difondre l’esforç de les persones compromeses amb la cooperació al Tercer Món

Can Palauet va acollir ahir l’acte de commemoració del Dia del cooperant amb una xerrada sobre el treball realitzat a la Costa d’Ivori.

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar al setembre de 2007 donar suport a les iniciatives que sorgeixin per reconèixer i difondre el treball dels cooperants i impulsar, a través del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència, la celebració d’actes que persegueixin aquesta finalitat. Per aquest motiu, des de l’any 2008 Mataró acull al voltant del 8 de setembre un acte per commemorar el Dia del cooperant, organitzat cada any per una entitat.

 

Aquest any ha estat el torn de l’entitat VOLS – Voluntariat solidari. L’acte d'ahir va estar presidit pel regidor de Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, i va comptar amb l'assistència també de Ramon Vera, director de l’Obra Salesiana de Mataró en representació de l'entitat organitzadora. L'acte va incloure la conferència “Côte d’Ivoire: Compartint treball i esperança en un món més Just”, a càrrec dels cooperants i voluntaris a la missió salesiana de Duékoué Toni Pedraza i Marta Queraltó. Hi van assistir una trentena de persones.

 

Del 2008 al 2014, l’Associació Haribala, el Col·lectiu de teatre EPMA, l’Associació Amics Escola Pia al Senegal, la Fundació Grup Tercer Món Mataró, l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol, l’Associació Amics de la República Dominicana i, per últim, VOLS – Voluntariat solidari són les entitats que han organitzat el Dia del cooperant a Mataró sota l’impuls del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència.