Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra les Festes de Sant Simó amb una quarantena d’actes

Escoltar

Mataró celebra les Festes de Sant Simó amb una quarantena d’actes

La tradicional venda de sabres i el ball de pescadors destaquen entre els actes que duren del 18 al 29 d’octubre

L’ermita de Sant Simó acull la tradicional festa del patró amb actes i activitats diverses del 18 al 29 d’octubre. Diferents entitats, colles i grups musicals de Mataró participaran de nou en aquesta celebració que proposa més de quaranta actes per a totes les edats i gustos. El dia 28 es farà la tradicional venda de sabres.
Les festes de Sant Simó tindrà activitats infantils, activitats esportives, actuació castellera, ball de gitanes, la tradicional tómbola, concurs fotogràfic, cercaviles de gegants, teatre, ballada de sardanes, espectacles de màgia i circ i concerts de diferents estils musicals. Una de les novetats d’enguany és el combat de glosa o cançó improvisada que es farà diumenge 19 d’octubre i que comptarà amb la participació del grup de música tradicional mataroní La Coixinera, el Cor de Carxofa i els Glossadors del Maresme.
Les activitats comencen dissabte 18 d’octubre al matí amb la 21a edició de la Marxassa, mentre que al vespre hi haurà el concert del conjunt Sons del món. Diumenge al matí es farà una trobada de plaques de cava, s’estrenarà la tómbola, hi haurà actuació del Ball de gitanes de Mataró, per acabar amb el concert de l’Agrupació Musical del Maresme. A la tarda hi haurà un nou recital de Sons del món, el combat de glosa i un concert de La Coixinera.
Tot i que les activitats s’allarguen durant una mica més de dos caps de setmana, els dies principals de la festa són els dies 26 i 28. Diumenge 26, dia de l’Aplec de Sant Simó, el dia començarà amb el repic de campanes i la missa de diumenge, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro, per continuar amb la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Mataró. A la tarda hi haurà espectacles familiars, concert de corals, un espectacle de teatre i una mostra de cobles flabiolaires de Mataró.
El dia 28 és el dia del sant patró i com mana la tradició durant tot el dia hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes.