Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró centra la 8a Setmana de la Informació i l’Orientació Professional en l’esforç com a valor en el treball

Escoltar

Mataró centra la 8a Setmana de la Informació i l’Orientació Professional en l’esforç com a valor en el treball

El director general d’InfoJobs protagonitza la sessió inaugural celebrada al TecnoCampus



El regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey,  i el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, van inaugurar ahir, 31 de març, la 8a Setmana de la Informació i l’Orientació Professional a Mataró. La sessió inaugural va tenir lloc a les 18.30 h al Tecnocampus i va comptar amb la participació de Jaume Gurt, director general d’InfoJobs, que va pronunciar la conferència “L’esforç: valor del treball”.


 

La Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) té com a objectiu donar a conèixer tots els recursos formatius de què disposa Mataró un cop s’ha superat l’edat d’escolarització obligatòria, així com informació del mercat de treball i d’altres aspectes claus a tenir en compte per totes les persones que inicien o es troben immerses en un procés de definició o redefinició del projecte professional.

 

La SIOP s’adreça a totes aquelles persones que per una raó o altra necessiten eines i recursos per portar a terme una elecció professional, tant sigui formativa o laboral: persones joves o adultes, estudiants, persones en actiu i persones en situació d’atur, professionals del món de l’educació, de la formació i de l’orientació, pares i mares d’alumnes i el teixit empresarial.

 

La SIOP dura 6 dies i incorpora el dia de Portes obertes del TecnoCampus de Mataró, que serà el dissabte 5 d’abril, en el que es mostraran als futurs estudiants com és el campus universitari i se’ls orientarà sobre la oferta formativa dels centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. A més també es duran a terme visites guiades per les instal·lacions del parc i sessions informatives dels estudis.

 

Totes les activitats de la SIOP tenen lloc a diversos espais de la ciutat:

 

Escola d’adults Can Noè (C. de Josep Punsola, 45-47)

Escola d’adults Can Marfà (Plaça dels Bous, 5)

Escola d’adults Els Tarongers (C. Mare de Déu de la Cisa, 80-92)

Institut Thos i Codina (Riera de Cirera, 57)

Institut Miquel Biada (Avinguda. de Josep Puig i Cadafalch, 89-99)

Institut Alexandre Satorras (Avinguda del Velòdrom,37)

Servei d’Ocupació de Mataró-Ocupació Jove (Plaça Miquel Biada, 5 CC Cabot i Barba)

TecnoCampus Mataró-Maresme (Avinguda d’Ernest Lluch,32)

 

La SIOP està organitzada per les direccions d’Ensenyament i de Promoció Econòmica i el Servei de Família de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. Hi col·laboren l’Assessoria de mobilitat jove del Maresme, Centre de Recursos Pedagògics de Mataró, la FAGEM, Escola d’adults Alarona, Escola d’adults Els Tarongers, Escola d’adults Can Marfà, Escola d’adults Can Noe, Escola municipal de Música de Mataró, Escola Freta, Escola Pia, Institut Alexandre Satorres, Institut Miquedl Biada, Institut Pla d’en Boet, Institut Puig i Cadafalch, Institut Thos i Codina, Salesians Sant Jordi.

 

 

Les novetats

 

L’eix central d’aquest edició serà “L’esforç: valor del treball”. L’esforç és la capacitat que tenim de treball durant un temps continuat per aconseguir uns objectius determinats. En l’àmbit de la formació, l’esforç és la base fonamental per obtenir un major rendiment. El valor de l’esforç amplia la capacitat d’obtenir millors resultats i vèncer els obstacles en els diferents àmbits de la vida.

 

L’actual context de crisi ha generat importants canvis socials que afecten de ple certs valors associats a l’activitat laboral, i un d’ells és l’esforç. Avui dia es fa encara més necessari reforçar aquest valor entre la ciutadania en general però amb més insistència entre el jovent., futurs treballadors i motors de l’economia de la nostra ciutat.

 

Entre les novetats d’aquest any cal destacar la incorporació de nous tallers adreçats a joves per tal que experimentin actuacions vinculades a diferents àmbits professionals possibles estudis, els tallers de creativitat i emprenedoria des d’un punt de vista de sensibilització, la incorporació dels estudis de música, i servei d’assessorament per a les famílies respecte a com ajudar als fills en la presa de decisions i molt més....

 

Cal destacar la realització d’activitats adreçades als professionals de l’educació, la formació, l’orientació i l’ocupació. Concretament, la Trobada pedagògica organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Maresme “L’Orientació per a tots “  i la xerrada sobre el “Reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per mitjà de l’experiència laboral o en activitats socials”, a càrrec dels serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

 

Com cada any la SIOP inclou totes les xerrades informatives adreçades principalment als estudiants que estan en l’etapa de decidir quins estudis volen realitzar :

 

Després del GES,  què ?

Els cicles formatius de grau mitjà a Mataró

Els cicles formatius de grau superior a Mataró

Les proves d’accés a la universitat, a cicles formatius i el graduat en ESO

El batxillerat

L’accés als estudis superiors de música

Els programes per a joves de més de 16 anys sense el graduat en ESO

L’accés i l’admissió a la universitat 2014

 

Les famílies tenen un paper important perquè acompanyen als seus fills i filles en la tria de l’itinerari professional. És important que es fomenti l’autonomia i que es potenciï que els fills aprenguin a prendre decisions sobre el futur professional. Així doncs la SIOP incorpora una xerrada adreçada a les famílies que pretén donar consells sobre “ Què poden estudiar els nostres fills i filles, Com acompanyar-los en la pressa de decisions?. Enguany hi haurà un espai d’atenció personalitzada a les famílies.