Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i Fort Lauderdale cooperaran en quatre àmbits: negocis, educació, tecnologia i cultura

Escoltar

Mataró i Fort Lauderdale cooperaran en quatre àmbits: negocis, educació, tecnologia i cultura

L’agermanament integra Mataró en la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, xarxa formada per 17 ciutats més d’arreu del món



L’alcalde, Joan Mora, i l’alcalde de Fort Lauderdale, John P. “Jack” Seiler, van signar ahir a la ciutat nord-americana de l’Estat de Florida el protocol que formalitza l’agermanament entre els dos municipis. L’acte va tenir lloc a l’Ajuntament de Fort Lauderdale. Aquesta unió pretén fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre ambdues ciutats. A la trobada també hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey.


 

A partir d’ara, Mataró forma part, juntament amb altres 17 ciutats d’arreu del món, de la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, una xarxa en la qual aquestes ciutats uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts.

 

Les ciutats que formen part d’aquesta mena de club de ciutats agermanades amb Fort Lauderdale són: Agogo (Ghana); Belo Horizonte (Brasil); Cap-Haitien (Haití); Gold Coast (Austràlia); Haifa (Israel); Kaohsiung City (Taiwan); La Romana (República Dominicana); Mar del Plata (Argentina); Illa Margarita (Veneçuela); Medellín (Colòmbia); Mugla (Turquia); Ciutat de Panamà (Panamà); Quepos (Costa Rica); Rímini (Itàlia); Sao Sebastiao (Brasil) i Venècia (Itàlia).

 

Mora va fer palès en el seu parlament les similituds entre Fort Lauderdale i Mataró, fet que possibilita una major cooperació i aprenentatge mutu per aconseguir un millor futur, i l’oportunitat única d’establir alhora relacions amb les 17 ciutats també agermanades.

 

L’alcalde va destacar també la feina que ja s’està realitzant entre Mataró i Fort Lauderdale: l’acord entre les incubadores d’ambdós municipis per compartir projectes i ajudar als emprenedors (ja hi ha una empresa de Mataró que fa estada al Research Park at Florida Atlantic University), el programa d’intercanvi entre estudiants i el projecte de creixement del port esportiu de Mataró.

 

Va afegir que l’agermanament possibilitarà també les relacions “no només entre les institucions oficials sinó també entre els ciutadans i les organitzacions” i va fer menció especial destacant la importància de la Universitat de Mataró, el TecnoCampus Mataró-Maresme.

 

L’alcalde també va animar els presents a visitar Mataró: “Florida i Catalunya, Fort Lauderdale i Mataró, són dos bons llocs per viure i treballar. Posem-los junts i formem un equip per a un futur millor! Ara, espero haver-vos convençut a tots a venir i explorar el que podem fer junts. Us prometo que jo faré la meva part i convèncer els ciutadans de Mataró per venir a Fort Lauderdale”.

 

Va cloure el parlament reafirmant que “l’objectiu principal d’aquesta proclamació de ciutats agermanades és unir-se i prosperar junts. Som aquí per compartir experiències i valors personals. Som aquí perquè Estats Units i Europa representen grans valors. Estem a favor de la democràcia. Estem a favor de la igualtat d’oportunitats. Estem a favor de la llibertat. Prosperem junts”.

 

L’acte oficial va finalitzar amb un intercanvi de banderes i de regals institucionals entre els dos municipis.

 

Després de l’acte d’agermanament, Mora va presentar Mataró a la resta de ciutats agermanades en una recepció al Broward College Campus.

 

Avui dimecres visitaran en la seva estada a Fort Lauderdale diferents emplaçaments i institucions d’interès per a Mataró: Rybovich Facilities, Research Park at Florida Atlantic University i el Design Center of The Americas.