Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el Centre Cívic Espai Gatassa

Escoltar

Mataró inaugura el Centre Cívic Espai Gatassa

L’alcalde, Joan Mora, presidirà l’acte dissabte 18 de gener a les 12h

La ciutat de Mataró inaugura dissabte 18 el nou Centre Cívic Espai Gatassa. Activitats divulgatives, gastronòmiques i esportives, entre altres, formaran part de la programació de l’espai com a resultat del treball participatiu realitzat amb les entitats del territori.

 

L’equipament està ubicat a la cruïlla de l’avinguda de la Gatassa amb el carrer de Josep Monserrat Cuadrada. L’espai estava tancat des de feia més de dos anys i actualment és propietat de la Fundació Iluro, gestora de l’obra social de l’antiga Caixa Laietana, que al novembre va cedir l’ús de les instal·lacions a l’Ajuntament.

 

L’edifici té més de 2.000 m² i compta amb sales equipades per realitzar tallers (de dibuix, de cuina), una sala d’actes amb capacitat per a 122 persones, un espai condicionat com a gimnàs per a la pràctica d’activitats esportives, zona de vestuaris i lavabos adaptats, entre altres dependències. A l’exterior hi ha jardins i zona de passeig amb dues pistes de petanca.

 

L’Ajuntament ha dotat l’aula d’informàtica amb 10 ordinadors, que ha suposat una inversió de 7.711,45 €. Pel que fa a la piscina interior, s’està estudiant la inversió necessària per cobrir-la i reconvertir l’espai en sala polivalent, ja que no compleix els requisits mínims per poder ser utilitzada com a servei públic. També es pretén habilitar l’espai de trobada que hi ha a la planta baixa de l’edifici com a espai expositiu.

 

 

Objectius i programació

 

Per definir els nous usos, l’Ajuntament va celebrar a finals de novembre una jornada de portes obertes i una sessió participativa amb representants dels consells territorials de Cerdanyola i Pla d’en Boet-Peramàs, de les entitats i ciutadans d’aquests barris, del Consell Municipal de Gent Gran i de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró. Com a resultat, s’han definit els objectius de l’equipament i les línies generals de programació.

 

El Centre Cívic Espai Gatassa és un espai sociocultural de proximitat que vol consolidar i potenciar el treball en xarxa de les entitats del territori. Pretén compensar el dèficit d’espai en els equipaments públics de Cerdanyola; promoure un espai cívic i de dinamització cultural que contempli usos diversos adreçats a diferents públics, i promoure els usos socials procurant atendre els col·lectius més vulnerables (gent gran, joves, dones...). Així mateix, vol esdevenir un espai obert a tots els públics i a la ciutat.

 

Entre els objectius concrets, l’equipament vol ser espai de referència per als casals de gent gran, per fomentar activitats conjuntes i com espai de trobada del Consell municipal de la gent gran i les seves comissions de treball. També vol convertir-se en suport per als projectes de la Taula d’Entitats de Cerdanyola.

 

Com a línies generals de programació, l’espai acollirà:

 

-         Activitats divulgatives (presentacions de llibres, tertúlies literàries, lectures de poesia, contacontes, conferències).

-         Activitats gastronòmiques.

-         Exposicions.

-         Cinefòrums.

-         Activitats esportives no competitives dins l’espai gimnàs.

-         Escacs i petanca.

-         Presentacions i mostres de treball de les entitats.

-         Activitats específiques per a joves, infants, gent gran i famílies.

-         Activitats de reforç escolar i de suport a l’estudi.

 

L’Ajuntament vol posar en marxa una prova pilot explorant noves fórmules de gestió i programació de l’equipament. D’aquesta manera, es pretén que l’espai pugui acollir activitats de les entitats però també disposi d’una programació fixa dissenyada pel propi equipament.

 

 

L’acte d’inauguració

 

La inauguració de dissabte s’iniciarà amb una cercavila –amb la participació de diferents colles geganteres i entitats de la ciutat–, que sortirà de la plaça d’Isla Cristina i arribarà a l’equipament. A les 12h estan previstos els parlaments del regidor de Participació i president del Consell Territorial de Cerdanyola, Joaquim Fernàndez; el president de la Federació d’Associació de Veïns de Mataró, Juan Sánchez; Domingo De la Ossa en representació del Consell Territorial de Cerdanyola i de les entitats del barri; el president de la Fundació Iluro, Rafael Montserrat; i, per acabar, l’alcalde de Mataró, Joan Mora.

 

A continuació, i fins a les 14h, tindran lloc una xocolatada popular i un seguit d’activitats organitzades per les entitats als diferents espais: tallers familiars de circ, de caretes, de henna i escriptura àrab, de pintura sobre roba, escacs gegants, projecció de vídeos associatius, exposició de la Comissió de Memòria Històrica del Consell Municipal de la Gent Gran. També estan previstes diferents actuacions: Casa de Andalucía, grup de playback Ave Fènix de la Residència de gent gran de la Gatassa, taller de poesia de l’Associació Cultural de Cerdanyola, grup de country de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, coreografies dels tallers d’esports de gent gran activa.