Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró instensifica al maig la presència a fires per captar més visitants catalans i francesos

Escoltar

Mataró instensifica al maig la presència a fires per captar més visitants catalans i francesos

L’Ajuntament participa a la Fira de Ciutats Modernistes de Terrassa, el Village Catalan de Lyon, i la Fira Modernista de Barcelona

 


El calendari de participació a fires per part de l’Ajuntament de Mataró s’intensifica durant el mes de maig. L’Ajuntament participa en quatre esdeveniments promocionals destinats a difondre els atractius del patrimoni local i els recursos turístics que Mataró ofereix als visitants.


La primera cita és el proper cap de setmana a Terrassa. L’Ajuntament participa a la 12a edició de la Fira de ciutats modernistes i ho fa amb un estand compartit amb l’Ajuntament d’Argentona per fomentar la línia de cooperació en la difusió del patrimoni modernista entre els dos municipis, sobretot l’obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Es presentarà als visitants tota l’oferta de rutes i visites guiades i audioguiades i també la d’oferta d’activitats nàutiques i del front marítim, així com l’oferta gastronòmica, comercial, d’allotjament, d’oci i de lleure. Aquesta fira té lloc el dissabte 10 i el diumenge 11 de maig, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h al Raval de Montserrat i carrers de l’entorn.

 

La segona cita és el 16 i 18 de maig a Lió. L’Ajuntament participa en una acció de promoció turística organitzada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat: el Village Catalan de Lyon. Per primera vegada, l’Ajuntament de Mataró, amb la implicació dels establiments hotelers de la ciutat, realitza una promoció específica als visitants. Els hotels Atenea Port Mataró, NH Ciutat de Mataró i Ibis fan una oferta d’esmorzar gratuït als clients que s’allotgin als seus establiments i aportin el fullet publicitari que es repartirà durant l’acció promocional a aquesta ciutat francesa. Aquesta acció es justifica pel fet que el turista francès esdevé actualment un perfil majoritari entre els turistes estrangers que visiten i pernocten a la ciutat, molts d’ells com a etapa del seu recorregut vacacional (touring) i, per tant, un mercat emissor prioritari per a Mataró.

 

A partir del 23 de maig, l’Ajuntament participa a la IV Edició del Festival Laietània, que organitzen diversos ajuntaments del Maresme sota la coordinació i suport del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. L’objectiu del certamen és donar a conèixer el llegat dels antics pobladors del Maresme i per aquest motiu, Mataró participa amb visites guiades a la Vil·la Romana de Torre Llauder, la visita guiada les sales de la mostra permanent “Iluro, ciutat romana” del Museu de Mataró, la ruta guiada “Salve Iluro. La ciutat romana a través dels sentits” i la visita guiada a les sales de Museu titulada “Llum de Vesta”.

 

El quart esdeveniment promocional destacat durant aquest mes de maig és la X Fira modernista de Barcelona, que organitza l’associació de comerciants CorEixample i l’Ajuntament de Barcelona el 30 i 31 de maig i l’1 de juny a diversos carrers del centre. En aquesta ocasió l’Ajuntament de Mataró participarà juntament amb el d’Argentona i Canet de Mar per promocionar conjuntament el modernisme al Maresme.