Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró obre el termini per sol·licitar una de les 56 parcel·les dels horts urbans municipals del Bon Recés

Escoltar

Mataró obre el termini per sol·licitar una de les 56 parcel·les dels horts urbans municipals del Bon Recés

Les concessions s’adjudicaran per 5 anys

Des de l'1 de setembre i fins al 15 d’octubre està obert el termini per sol·licitar una de les 56 parcel·les dels horts urbans municipals ubicats a la finca del Bon Recés. Les primeres concessions que l’Ajuntament va atorgar per un termini de 5 anys finalitzen el 21 de gener de 2015, motiu pel qual s’inicia el procés per adjudicar-les de nou.

 

Les parcel·les es destinaran exclusivament a oci dels hortolans, a través del conreu de les mateixes. Cada adjudicatari té dret igualment a l’ús d’un armari per guardar les eines.

 

Poden sol·licitar una parcel·la d’hort urbà les persones majors de 60 anys i aquelles que tinguin entre 52 i 60 anys i estiguin en situació d’atur o siguin pensionistes. Cal estar empadronat a Mataró, no tenir deutes amb l’Ajuntament i no haver estat objecte d’un expedient d’extinció de la llicència d’ús dels horts urbans amb anterioritat. Només s’acceptarà una sol·licitud per unitat familiar i domicili.

 

La sol·licitud es pot descarregar al web municipal i s’ha de presentar a les oficines d’atenció ciutadana. S’haurà d’acompanyar amb una fotocòpia del document d’identitat. Els sol·licitants d’entre 52 i 60 anys hauran de presentar també el justificant d’estar inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya, en el cas dels aturats o, si es tracta de pensionistes, el certificat de pensions de la Seguretat Social o acreditació de la condició de pensionista.

 

Quan acabi el període de presentació de sol·licituds es publicarà la llista d’admesos i exclosos. Les parcel·les s’assignaran per sorteig. Si hi ha més sol·licituds que horts disponibles es crearà una llista d’espera per cobrir possibles vacants. Els adjudicataris finals hauran d’aportar una fiança de 200 euros, que es retornarà quan es deixi la finca en les mateixes condicions que es va autoritzar. També hauran d’assumir la taxa anual municipal per la utilització dels horts municipals (71,90 euros per a l’any 2014), i la quota anual de l’Associació d’hortolans (55 euros per a l’any 2014).