Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en una gran exposició sobre l’obra del pintor Antoni Viladomat amb motiu del Tricentenari de 1714

Escoltar

Mataró participa en una gran exposició sobre l’obra del pintor Antoni Viladomat amb motiu del Tricentenari de 1714

També exhibiran obra de Viladomat Barcelona, Lleida i Girona

Avui s’ha presentat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) “El pintor Antoni Viladomat. 1678-1755”, una gran mostra sobre la pintura i obra del pintor més destacat del barroc català que es podrà veure a Barcelona, Mataró, Lleida i Girona. La inauguració d’aquesta exposició, comissariada per Francesc Miralpeix, serà aquest dissabte 10 de maig a Girona, i en el mateix moment s’obriran les sales de les altres seus.


 

L’exposició forma part dels actes commemoratius del 1714, i cinc museus: el Museu d’Art de Girona, el Museu de Mataró, el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Comissió per al Tricentenari, conviden a redescobrir l’art i la figura de l’artista més destacat del barroc català.

 

Aquesta iniciativa de col·laboració entre diferents museus i institucions públiques i privades del país es completa amb l’edició d’una monografia que inclou el primer catàleg crític complet de l’obra conservada del pintor.

 

En aquest projecte conjunt, el Museu de Mataró exhibirà fins al 24 d’agost la mostra “Redescobertes” una vintena d’obres, la majoria mai exposades, que completarà l’important llegat que Viladomat va deixar al conjunt dels Dolors de la basílica de Santa Maria, un dels millors espais conservats de l’art barroc a Catalunya. Al Museu-Arxiu de Santa Maria la mostra es podrà visitar fins al 2 de novembre.

 

Al voltant de les exposicions es programaran diferents activitats com ara visites guiades, conferències i concerts entre d’altres.

 

L’any 1990 el Museu de Mataró i el Museu Arxiu de Santa Maria van impulsar la primera exposició dedicada al pintor barceloní.  La gran mostra va servir per reivindicar i posar a l’aparador de la cultura catalana a un dels artífexs més rellevants de la Catalunya del s. XVIII.