Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en una segona iniciativa de formació professional dual remunerada a Alemanya

Escoltar

Mataró participa en una segona iniciativa de formació professional dual remunerada a Alemanya

El projecte Catazubi 2014 s'ha presentat avui a l'auditori del TecnoCampus



L’auditori del TecnoCampus ha estat l’escenari aquest matí de la presentació del projecte CATAZUBI 2014, que posa a l’abast dels estudiants catalans el model de l’FP dual alemanya. El projecte és el resultat de l’acord entre dues empreses de Mataró i una d’Alemanya, que han creat el projecte Bridge For Mobility. El regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey, i la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, han destacat en l’obertura de l’acte que aquesta és una gran oportunitat per a joves que busquin treballar a l’estranger. Prop d’un centenar de joves han assistit a la presentació, que es repetirà en diversos municipis de tot Catalunya.


Amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Catalana de Municipis, Bridge For Mobility posa a l’abast dels joves d’entre 18 i 30 anys interessats en el projecte la possibilitat de cursar l’FP dual a Alemanya. Es tracta d’un model remunerat, que combina pràctiques i feina, i que a més el govern alemany facilita amb subvencions per a l’aprenentatge de la llengua, el desplaçament i l’allotjament. Segons ha destacat David Anton, de Bridge for Mobility, que s’encarrega de les tramitacions i de la resta de gestions burocràtiques, només aquest any quedaran vacants 25.000 places d’aprenents a Alemanya, resultat del dinamisme de la seva economia i de la baixa demografia.

 

Les professions que podran aprendre els joves amb el model de l’FP Dual són una trentena, de l’àmbit tècnic (ajudants de laboratori, desenvolupador de software, mecànic d’instruments de precisió etc etc) o social (cuidador de gent gran, cuiner professional o especialista en gastronomia). Les ajudes, de fins a 30.000 euros, permetran als joves beneficiats tenir un sou d’uns 800 euros mentre facin la part teòrica dels estudis i quan ja treballin a les empreses, a més de disposar d’ajudes importants per a l’habitatge, la manutenció i les despeses pagades per a dos viatges cada any a Catalunya.

 

Aquest és el segon projecte de suport als joves perquè puguin fer l’FP Dual a Alemanya que impulsa l’Ajuntament de Mataró. El primer es va posar en marxa l’any passat, i la bona acollida que va tenir ha fet que ara es repeteixi l’experiència.