Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa en marxa el dispositiu especial per atendre l’augment de visites als cementiris amb motiu de Tots Sants

Escoltar

Mataró posa en marxa el dispositiu especial per atendre l’augment de visites als cementiris amb motiu de Tots Sants

Els cementiris amplien horaris i es reforça el transport públic

Des de divendres 24 d’octubre i fins al diumenge 2 de novembre, amb motiu de la festivitat de Tots Sants, els cementiris dels Caputxins i de Les Valls amplien el seu horari habitual i obren al públic de 8h a 18h, enlloc de fer-ho de 9h a 17.30h.

 

També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris són especials des de divendres 24 i fins diumenge 2 de novembre, i es reestructuren de la següent manera:

 

- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obre de 9 a 13 h de dilluns 27 a divendres 31. El dissabte 1 de novembre obrirà de 8 a 14 h i de 16 h a 18 h, i el diumenge 2 de novembre ho farà de 9 a 14 h.

 

- L’oficina del Cementiri de Les Valls obre de 8 a 18 h tota la setmana de dilluns 27 a divendres 31. El dissabte 1 de novembre obrirà de 8 a 14 h i de 16 h a 18 h, i el diumenge 2 de novembre ho farà de 9 a 14 h.

 

Amb motiu de l’increment de visitants als dos cementiris, està previst un reforç dels serveis de brigada i neteja tant el dia de Tots Sants com durant els dies previs i posteriors. Com és habitual, l’1 de novembre se suspenen els serveis funeraris de cementiri, i el servei d’incineració es prestarà amb normalitat.

 

Als entorns dels dos cementiris s’instal·len com és habitual parades de venda de flors. Enguany l’Ajuntament ha autoritzat 5 parades al Cementiri dels Caputxins i 1 parada al Cementiri de Les Valls.

 

 

Desplaçaments en transport públic

 

Mataró Bus va allargar el passat cap de setmana, 25 i 26 d’octubre, el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls, i ho farà novament el dissabte 1 de novembre de 8 a 18 h. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri.

 

Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.

 

Fins al dissabte 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, està en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.

 

 

Concert al Cementiri dels Caputxins

 

Igual que en els darrers anys, el dispositiu especial per acollir l’augment de visitants als cementiris amb motiu de Tots Sants inclou la programació d’activitats culturals gratuïtes organitzades per Cementiris Metropolitans.

 

Així, el passat diumenge 26 a les 12 h va tenir lloc una visita guiada al Cementiri dels Caputxins dirigida pel periodista i historiador Manuel Cusachs, coautor junt amb el fotògraf Ramon Manent del llibre “Cementiri dels Caputxins”.

 

I un any més (sisè consecutiu) el Cementiri dels Caputxins acollirà dissabte 1 de novembre a les 11 h una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró, de l’Escola de Música El Carreró i de l’Escola Liceu de Mataró.

 

 

Venda de castanyes

 

Les dates properes a Tots Sants coincideixen amb la instal·lació de les parades de venda de castanyes. Aquest any s’instal·len 21 parades a Mataró, autoritzades per l’Ajuntament, que poden vendre els seus productes en el període comprés entre el 12 d’octubre al 31 de gener.