Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recorda el president Lluís Companys en el 74è aniversari de la seva mort

Escoltar

Mataró recorda el president Lluís Companys en el 74è aniversari de la seva mort

La historiadora Assumpta Montellà pronunciarà la conferència “L’exili del president Companys” després de l’ofrena floral

El 74è aniversari de la mort del president Lluís Companys es commemora demà, 15 d’octubre, amb la tradicional ofrena floral i un acte acadèmic. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Òmnium Mataró-Maresme.


 

Els actes d’homenatge a Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya durant la Segona República Espanyola i afusellat pel règim franquista, començaran a les 19 h davant el monument a Lluís Companys, situat a l’avinguda que porta el seu nom, amb l’ofrena floral de ciutadans, entitats, sindicats, partits polítics i la institucional. Les ofrenes s’acompanyaran amb peces musicals del “Concerto Grosso” d’Arcangelo Corelli (els tres primers moviments: Vivace-Grave i Allegro) que aniran a càrrec de l’orquestra de corda de l’Escola Municipal de Música de Mataró. L’ofrena s’acabarà amb el “Cant dels Segadors”.

 

A les 20 h, el Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) acollirà l’acte institucional, que serà presidit per l’alcalde, Joan Mora, i el president d’Òmnium Mataró-Maresme, Antoni Pous. Es tracta d’una conferència a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà que porta per títol “L’exili del president Companys”.

 

La conferència es podrà seguir en directe per Internet des del web municipal, www.mataro.cat. La retransmissió es fa en streaming gràcies a la col·laboració de la Xarxa Audiovisual Local i m1tv.