Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

El projecte europeu d’estalvi energètic Euronet 50/50 max es posa en marxa a la ciutat en el marc de la Setmana

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (EUSEW 2014), que enguany se celebra del 23 al 28 de juny de 2013 sota el lema “Estalvia energia, estalvia diners". Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea que, amb la col·laboració de diferents empreses i entitats, té per objectiu promoure l'eficiència energètica i les energies renovables.

 

A Catalunya, la campanya, que se celebra des de l'any 2006, té com a objectiu posar a l'abast del ciutadà totes les eines i coneixements necessaris perquè pugui participar de l'estalvi energètic a través del canvi d'hàbits de consum. Com a ciutat signant del Pacte d'Alcaldes per una Energia Sostenible Local, Mataró es va comprometre també a organitzar actes de sensibilització sobre energia.

 

En aquest marc, la Casa Capell desenvoluparà tot un seguit d’activitats organitzades en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. De fet, dijous 19 de juny ja va tenir lloc, com a prèvia de la Setmana, la projecció de la pel·lícula “Quilovat nostre”. La resta de les activitats programades són:

 

- Presentació del projecte europeu Euronet 50/50 max.

Dimecres 25 de juny, a les 13.00 h. Casa Capell (Parc Central, passeig de l’Orfeó Mataroní, 15).

La regidora d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient i Sostenibilitat, Montserrat Rodríguez; la regidora de Via Pública, Obres, Serveis i Manteniment, Núria Calpe; el regidor d’Ensenyament i Esports, Pere Galbany; i el regidor d’Administració i Atenció Ciutadana, Ramon Reixach, presentaran el projecte europeu Euronet 50/50 max i signaran els acords entre l’Ajuntament, la Piscina municipal i l’Institut Miquel Biada per dur a terme la iniciativa. En els propers tres anys aquests equipaments aplicaran mesures per reduir el seu consum energètic. El 50% de l’estalvi energètic aconseguit es reinvertirà en les mateixes instal·lacions.

 

- Xerrada “Els subministraments a la llar”

Dijous 26 de juny, a les 17.30 h. Casal municipal de la gent gran de l’Havana (Camí Ral, 163).

Sobre els avantatges i inconvenients de les diferents ofertes de subministres de telèfon, aigua, gas i electricitat del mercat, criteris a tenir en compte per canviar de companyia, interpretació de les factures, etc.

Hi col·labora: Diputació de Barcelona (Servei de Suport a les Polítiques de Consum).

 

- Taller “Comptabilitat energètica domèstica”

Dijous 26 de juny, a les 19 h. Casa Capell.

Per entendre la nova factura elèctrica i les modalitats de contractació, amb l’objectiu de poder realitzar una comptabilitat energètica domèstica més precisa i detectar les situacions amb una possible millora de l’eficiència i, per tant, d’estalvi energètic.

Hi col·labora: Institut Català d’Energia (ICAEN).

 

- Taller familiar: “Amb la casa sí que s’hi juga, taller per a la sensibilització energètica d’habitatges”

Dissabte 28 de juny, a les 11h. Casa Capell.

La rehabilitació d’un habitatge servirà com a pretext per conèixer materials i recursos que el farien més confortable i energèticament sostenible. Per a nens i els joves de 8 a 13 anys.

Hi col·labora: Delegació del Col·legi d’Aparelladors de Mataró.

 

Les activitats són gratuïtes però es requereix inscripció prèvia a través del web municipal, per telèfon (937582440) o per correu electrònic (casacapell@ajmataro.cat).

 

Les activitats de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible es podran seguir també via Twitter (@energiacat, @XarxaSost, #SetmanaEnergia, #EUSEW14, #estalviaenergia, #estalviadiners), Facebook (http://www.facebook.com/euenergyweek), YouTube i Instagram.