Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’afegeix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Escoltar

Mataró s’afegeix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Una pedalada, rutes per la ciutat i un curs de conducció eficient entre els actes programats

Mataró s’afegeix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014 amb un programa que inclou una dotzena d’activitats que s’allargaran des del 21 de setembre fins al 9 d’octubre.

 

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra oficialment del 22 al 29 de setembre, té com a objectiu sensibilitzar els ciutadans, tot proposant noves formes de mobilitat que s’allunyin del domini absolut del cotxe particular i s’adrecin cap a un transport més sostenible, segur i saludable. El lema de 2014 és “Fem el carrer més nostre”.

 

Entre les activitats programades destaca una pedalada que tindrà lloc diumenge 21 de setembre a les 10 h. L’acte està organitzat pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya) i les inscripcions es poden fer des de les 9.30 h a l’Espai Firal del parc Central. El 22 i 26 de setembre la botiga 9Transports permetrà provar una bicicleta elèctrica a qui ho desitgi (Camí del Mig, 133).

 

També s’hi podran fer les rutes audioguiades comercial i patrimonial que programa el Servei de Promoció Econòmica els dies 22, 25 i 29 de setembre, i la ruta amb bicicleta elèctrica per la Mataró històrica (27 de setembre). Els interessats es poden apuntar a l’Oficina de Turisme (La Riera, 48). Així mateix, la Unitat d’Educació Viària de la Policia Local té previst per a aquests dies diferents cursos i activitats adreçats principalment a escolars.

 

Per la seva banda, la Casa Capell ha programat la projecció del documental “Sobre ruedas, el sueño del automóvil”, el 25 de setembre a les 19 h. I el 9 d’octubre a les 19h hi tindrà lloc un Curs de conducció eficient de cotxe. Les activitats requereixen inscripció prèvia.

 

Mataró Bus regalarà targetes T-2 (de 2 viatges en autobús) a tots els participants a les activitats de la Setmana de la Mobilitat. A més, el 27 de setembre, tant Mataró Bus com Empresa Casas regalaran als usuaris dels autobusos urbans i interurbans fundes per guardar les targetes de viatge.