Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró suspèn 1 any les autoritzacions per implantar nous clubs i associacions de fumadors de cànnabis

Escoltar

Mataró suspèn 1 any les autoritzacions per implantar nous clubs i associacions de fumadors de cànnabis

La Generalitat té previst aprovar una regulació específica d’aquestes activitats



El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, 3 de juliol, suspendre les autoritzacions per posar en marxa al municipi nous clubs i associacions de fumadors de cànnabis o altres substàncies tòxiques, estupefaents o psicotròpiques legalment permeses i no constitutives d’infracció penal. La moratòria tindrà una durada màxima d’un any.


 

Entre els anys 2012 i 2013 s’han autoritzat quatre clubs de fumadors de cànnabis en diferents emplaçaments de la ciutat, i en els darrers mesos tres més s’han interessat per implantar-s’hi. L’Ajuntament, mitjançant el Reglament d’Activitats, ha autoritzat fins ara el seu funcionament com a locals de reunió en règim de comunicació prèvia, ja que es tracta d’una activitat que no necessita llicència, cosa que facilita la seva implantació. La Generalitat de Catalunya té previst aprovar en breu una regulació específica d’aquestes activitats.

 

Aquest tipus d’usos tampoc estan contemplats en el Pla General d’Ordenació de Mataró i, en conseqüència, no estan regulats des del punt de vista urbanístic. L’objectiu de la moratòria és precisament estudiar si és adient dur a terme aquesta regulació urbanística, atès que es tracta d’una activitat sensible des del punt de vista ciutadà.

 

En concret, la suspensió afecta a l’atorgament de les llicències, comunicacions prèvies o altres autoritzacions per a la parcel·lació de terrenys, edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d’instal·lació o ampliació d’activitats o usos concrets relacionats amb aquestes activitats.