Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró treballa el civisme a través del teatre de carrer

Escoltar

Mataró treballa el civisme a través del teatre de carrer

Es faran accions als mercats setmanals els dissabtes 8 i 15 de febrer



L’Ajuntament, a través del Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania i l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura, està portant a terme un projecte que treballa els valors, el civisme i les actituds de coresponsabilitat mitjançant la metodologia del teatre social. El mes de gener es va realitzar el curs de formació en tècniques de teatre al carrer, en el qual hi van participar 27 persones, i el dissabte 8 de febrer es faran les primeres accions visuals als mercats.


 

Els objectius d’aquest projecte són fomentar els valors de “cultura cívica”; promoure la participació ciutadana en la difusió dels valors cívics i proporcionar a les persones recursos perquè puguin desenvolupar amb autonomia les seves capacitats com a ciutadans, impulsant la seva capacitat de crítica i de reflexió.

 

Els 27 alumnes, en edats compreses entre els 12 i els 59 anys, han treballat el llenguatge teatral, com a eina de transmissió dels valors i les relacions humanes a l’espai públic, d’on han sorgit temes com la brutícia i la neteja de l’espai comunitari i el respecte al mobiliari urbà, amb la finalitat de fer-ho extensiu al carrer amb la realització de diferents accions visuals. Aquestes començaran el proper dissabte 8 de febrer al llarg del matí als mercats setmanals de la plaça Gran, la plaça de Cuba i l’Escorxador i el 15 de febrer als mercats de Pla d’en Boet, Cerdanyola, i Molins. Aquest treball tindrà continuïtat durant l’any, per ajudar a sensibilitzar la ciutadania en el civisme i la convivència.

 

Els participants són persones vinculades a les entitats de teatre amateur de Mataró, alumnes dels projectes de teatre de la Direcció de Cultura, a associacions i a entitats veïnals.

 

A més d’aquestes acciones teatrals als mercats, l’Ajuntament està preparant altres campanyes relacionades amb el civisme als mercats, que abordaran sobretot el tema de la neteja, i que properament es posaran en marxa.